Advancing Development Goals – timsko takmičenje za studente/ice

3 mar
Rok prijave 23.03.2020

Postdiplomski institut za međunarodne i razvojne studije u Ženevi objavljuje poziv za međunarodno takmičenje pod nazivom „Unapređivanje ciljeva razvoja 2020” (Advancing Development Goals 2020). Takmičenje je namijenjeno studentima postdiplomskih studija u svim oblastima.

OBLAST: Društvena inkluzija.

OPIS

Tema takmičenja su izazovi društvene inkuzije. Učesnici treba da oforme takmičarske timove sačinjene od tri do pet studenata. Timovi treba da osmisle projekte koji uključuju inovativna i pragmatična rješenja za izazove u društvenoj inkluziji. Takmičenje se odvija u pet kategorija određenih prema geografskoj lokaciji univerziteta: Afrika, Azija, Evropa, Sjeverna Amerika i Okeanija, Južna Afrika. Nagrada za pobjednike u svakoj od kategorija je 9250 eura, a po dva drugoplasirana i trećeplasirana tima iz svake kategorije će dobiti nagrade u iznosima od po 4620, odnosno 2310 eura. Finalisti će biti pozvani na prezentaciju u Ženevi, gdje će braniti svoje ideje i odgovarati na pitanja žirija i publike. Nakon toga će biti saopšteni rezultati takmičenja i biće održana ceremonija dodjele nagrada čemu će prethoditi govor o ključnim izazovima klimatskih promjena. Pokriveni su troškovi učešća na ceremoniji za finaliste.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja svijeta koji su studenti postdiplomskih studija.

NAČIN PRIJAVE:

Timovi se moraju registrovati putem aplikacione forme, najkasnije do 23. marta 2020. godine. Nakon toga timovi treba da pošalju rezime projekta sa opisom projekta i biografijama takmičara (do jedne stranice) i projekat sadržine od najviše 8000 riječi (ne računajući napomene, grafike i fusnote) na mejl adresu: [email protected], do 13. jula 2020. godine.

ROK ZA PRIJAVU: 23. mart 2020. godine
Detaljnije: https://graduateinstitute.ch/geneva-challenge/2020

(Visited 72 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments