Sarajevo: radionica na temu zaštite ličnih podataka i slobode informacija

26 jan
Rok prijave 28.01.2020

Centar za promociju civilinog društva vas poziva da učestvujete u radu radionice “Zakon o zaštiti ličnih podataka vs. Zakon o slobodi pristupa informacijama” koja će se održati  31.01.2020. godine u Hotelu IBIS, ul. Džemala Bijedića 169a u Sarajevu, sa početkom u 10:00h.

Državni i entitetski zakoni o slobodi pristupa informacijama predstavljaju instrument putem kojeg je građanima omogućeno da dođu do određenih informacija, osiguravajući u isto vrijeme potrebnu transparentnost rada u javnom sektoru.

Ispravnu primjenu ovih zakona dodatno usložnjava i istovremena obaveznost primjene Zakona o zaštiti ličnih podataka, posebno ukoliko se ti zakoni kombiniraju, a pogrešno primjenjuju.

Iz tih razloga, u posljednje vrijeme postoji čitav niz izazova i dilema u primjeni ovih, na prvi pogled, dijametralno suprotstavljenih propisa, pošto samo njihovo pravilno provođenje znači adekvatnu primjenu načela vladavine prava.

Cilj radionice je da učesnicima omogući sticanje praktičnih i upotrebljivih znanja neophodnih za pravilnu primjenu Zakona o zaštiti ličnih podataka i Zakona o slobodi pristupa informacijama.

Molim Vas da svoje ili prisustvo osobe iz Vašeg ureda potvrdite najkasnije do 28.01.2020. godine do 10:00h OVDJE.

Broj mjesta je ograničen na maksimalno dvadeset (20) učesnika/ca i prijave su otvorene do trenutka popunjavanja slobodnih mjesta. Ljubazno molimo da ne prijavljujete više od jedne osobe iz jedne redakcije/udruženja/ureda i time omogućite da više osoba bude zastupljeno na radionici.

Troškove prevoza učesnika/ca, smještaj i hranu tokom trajanja radionice pokrivaju organizatori.

Za sva dodatna pitanja izvolite se obratiti na mail adresu: [email protected] ili putem telefona +387 33 644 810 i +387 62 147 273.

(Visited 194 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments