Učestvujte na drugom Unusual Marathon-u u Sarajevu

26 dec
Rok prijave 05.01.2020

Urnebesni trkački spektakl u najavi, a kakav bi drugo bio kada ga organizira NGT Dečki u plavom.

19.01.2020. u Sarajevu (BiH) organiziramo 2nd Unusual Marathon koji će biti praznik sporta i odlična zabava za sve učesnike.

Start utrke je u 10:00 sati, SRC Safet Zajko, atletska staza.

Prijave možete izvršiti na linku: forms.gle/Uwtnt2entLBgdHvv8
ili putem web stranice www.deckiuplavom.ba

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVE JE : 05.01.2020 ili i ranije ukoliko ispunimo kvotu od 350 trkača 🙂

Možete trčati:
– maraton 42195m ili
– štafetu

Način kreiranja štafeta:
Da bi bili Unusual tj neobični ove godine imamo interesantan način formiranja ekipa za štafete. Vaše je da se prijavite kao individua, a do lutrije (izvlačenje će se održati dva dana prije utrke) je sa kim ćete biti u ekipi od tri (3) člana. Možete izabrati između dva (2) tipa štafete, dvije dame i jedan muškarac (dvije dame i zvijer) ili jedna dama i dva muškarca (jedna cura, dva pandura). Pa tko zna šta će Vas snaći, želimo Vam puuuuno sreće. Ukupna staza je duga 42195m i ima tri (3) dionice. Prva je od SRC Safet Zajko do Darive (14000m) , druga od Darive do početka Velike aleje na Ilidži (13880m) i treća od Velike aleje do SRC Safet Zajko (14315m).
Također tu je i standardni maraton, gdje maratonac treba da istrči samostalno 42195m dugu stazu.

Budući da smo društveno odgovorni i ne želimo da narušavamo komfor građana Sarajeva, saobraćaj NEĆE biti obustavljen, već će biti po potrebi usporen tj regulisan uz pomoć policije. Trčanje će biti 60% po trotoarima, 40% po cestama (na kojima nedjeljom nije dopušten saobraćaj), uz kvalitetnu markaciju. Trkači su obavezni da prilikom prelaska preko saobraćajnice trče sredinom zebre (da ne krate stazu), da poštuju instrukcije volontera i kontrolora.

(Visited 165 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments