6. nagradni likovni konkurs „Studentski dani 2023“ – Portret moga grada

4 nov
Rok prijave 20.11.2023

Javna ustanova „Centar kulture i mladih“, organizuje 6. nagradni likovni konkurs pod nazivom „Studentski dani 2023“ – Portret mog grada, pod pokroviteljstvom Općine Centar.

Manifestacija „Studentski dani 2023“ je projekat kojim će se omogućiti prezentacija radova studenata završnih godina akademija likovnih umjetnosti sa područja Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je stimulacija mladih ljudi, pružanje podrške njihovim idejama te promoviranje stvaralaštva mladih generacija i stvaranje ambijenta za njihov veći uticaj u društvu.

Organizatori navode da je jedan od osnovnih zadataka afirmacija i prezentacija mladih, produktivnih snaga Bosne i Hercegovine, te će u sklopu likovnog konkursa „Studentski dani 2023“ organizovati kolektivnu izložbu najboljih izabranih radova na kojoj će građane upoznati sa djelima mladih umjetnika i omogućiti prodaju istih.

Tema likovnog konkursa „Portret moga grada“ ostavlja širok prostor za kreativnost i inovativnost u pristupu za sve zainteresovane kandidate. Organizatori ovogodišnjeg konkursa pozivaju umjetnike da se bave gradom kao mjestom zajedničkog djelovanja koristeći različite tehnike: slikarstvo, grafiku, skulpturu, instalacije, video i  fotografiju.

Prijavljeni radovi se mogu odnositi na konkretne ili apstraktne gradove, utopije ili heterotopije, na grad u smislu njegovih ekoloških i zdravstvenih kvaliteta kao i mjesto mogućeg društvenog djelovanja.

Nagradni fond iznosi  1100 maraka i to prva nagrada – poklon bon u vrijednosti od 300 maraka i 200 maraka u galeriji „Paleta”. Druga nagrada – poklon bon u vrijednosti od 200 maraka i 200 maraka u galeriji „Paleta”, te treća nagrada – poklon bon u vrijednosti od 100 maraka i 100 maraka u galeriji „Paleta”.

Žiri ovogodišnjeg likovnog konkursa čine Igor Gustini – akademski slikar, Adis Lukač – akademski kipar, Danilo Kreso – akademski kipar i Admir Halilović – akademski kipar.

Konkurs je otvoren od 1. do 20. novembra 2023. godine.

Više o samom konkursu kao i prijavni obrazac, tehničke specifikacije i pravila istog možete pronaći na sljedećem linku: https://bit.ly/49uRPDY

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Centar na broj: 033 232 594 ili na mail: [email protected]

centra.ba

(Visited 78 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments