Četvrti Balkanski Arhitektonski Bijenal

2 sep

Podržan od strane Fondacije Saša Marčeta, ovogodišnji Balkanski Arhitektonski Bijenali biće održan u velelepnom zdanju Bioskopa Balkan, u periodu od 14. do 21. novembra 2019. godine. Tema ovogodišnjeg Bijenala je “Dekodiranje Balkana”.

TEMA

Kritički regionalizam je stvaralački pristup koji teži da se odupre i suprotstavi nedostatak smisla i značenja rutinske arhitektonske i dizajnerske prakse, s jedne strane, te bezličnog generičkog internacionalizma, s druge. Cilj nam je da dekodiramo obrasce arhitektonskih i dizajnerskih pristupa koji se javljaju i razvijaju na balkanskom geografskom području.

NAGRADE

Stručni žiri dodeliće nagrade u pet kategorija: (1) urbani dizajn, (2) arhitektura, (3) dizajn nameštaja, (4) dizajn enterijera, (4) konkursi i nerealizovani projekti.

REGISTRACIJA

Ukoliko smatrate da u svom radu zauzimate kritičku autorsku poziciju, prijavu svog rada za izlaganje možete izvršiti putem linka http://www.bab.rs/register/. Rok za ranu registraciju i dostavu radova je 15. oktobar, a kotizacija iznosi 50e. Rok za kasnu registraciju i dostavu radova je 1. novembar, a kotizacija iznosi 75e.

DOSTAVA PLAKATA

Poster-templejt možete preuzeti sa linka http://www.bab.rs/submissions-4/. Poster pripremljen za štampu i materijal za katalog dostaviti putem Wetransfer-a na adresu [email protected], odnosno [email protected] za radove u kategoriji “dizajn enterijera i nameštaja”.

LINK

Katalog BAB 2017: https://issuu.com/bab2019/docs/katalog_bab_2017

Promo članak: https://www.gradnja.rs/kriticko-dekodiranje-balkanski-arhitektonski-bijenale-2019/

Sa interesovanjem očekujemo da se uključite u ovu svojevrsnu platformu gde zainteresovane strane mogu podeliti svoje uvide o tome kako danas nastaju arhitektura i dizajn.

(Visited 58 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević