2. Interetnički kamp za mlade u Sarajevu

29 jun
Rok prijave 02.07.2020

 

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u okviru projekta Koračajmo zajedno, organizira drugi po redu Interetnički kamp mladih, koji će se održati od 06. do 11. srpnja 2020., u Sarajevu, u prostorijama Centra za mlade (Gatačka 18 – Otoka), pod geslom Gradimo mostove.

Cilj kampa je upoznavanje mladih različitih vjeroispovijesti te njihov doprinos izgradnji mira i pomirenja u Bosni i Hercegovini. Kroz različite radionice, predavanja iskusnih predavača, grupni i individualni rad, te posjet prirodnim i kulturnim objektima u Sarajevu i okolici, mladi iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, imat će priliku bolje upoznati kulturna i prirodna bogatstva te raznolikost i potencijale zemlje u kojoj žive, kao i otkrivati vlastite mogućnosti djelovanja na polju izgradnje suživota.
Program kampa bit će prožet i zabavno- rekreativnim sadržajem. Stoga će mladi imati priliku družiti se uz filmsko večer, timske igre te sudjelovanje u sportskim i drugim zabavno-rekreativnim aktivnostima.
Bogatim sedmodnevnim programom, želja je pružiti mladima poticaj da grade mostove, a ne zidove u Bosni i Hercegovini, kako je i sam papa Franjo pozvao mlade tijekom svog posjeta Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., u lipnju 2015. godine. Pet godina kasnije, Centar za mlade i dalje, u suradnji s partnerima, kroz brojne aktivnosti, nastoji biti oslonac mladima u prepoznavanju uloge u bosanskohercegovačkom društvu te otkrivanju vlastite snage u kreiranju kvalitetnijeg ozračja u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresirani mladi, uzrasta od 15 do 20 godina, mogu se prijaviti putem telefona 033/766 – 226 ili putem e – maila [email protected], najkasnije do 02. 07. 2020. (navesti ime i prezime, mjesto te datum rođenja). Broj sudionika je ograničen. Kontakt osobe su Nadežda Mojsilović, Ahmed Tabaković i Marija Puljić.
Kotizacija za sudjelovanje na kampu iznosi 50 KM po osobi, dok organizacijske troškove (prijevoz, smještaj, izleti) snosi NCM Ivan Pavao II..

Kamp će biti održan uz adekvatne mjere zaštite mladih, s obzirom na potrebu većeg opreza zbog pandemije korona virusa.

(Visited 239 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments