16. platforma u oblasti ekonomije: „Today’s Economist IV“

24 nov

Fotografija korisnika/ce Balkans Youth Council - BYC.

Nakon 15 platformi u Tirani, Skadru (Škodri), Tetovu, Skoplju i Prištini (Albanija, Kosovo i Sjeverna Makedonija), Balkansko Vijeće Mladih (Balkan Youth Council) biti će domaćin 16. platforme u oblasti ekonomije, u Sarajevu / Bosni i Hercegovini.

„Today’s Economist IV“ održat će se 21. decembra 2019. godine od 09:00 do 15:00 sati u Hotel Europe na adresi Vladislava Skarića br. 5 u Sarajevu / Bosni i Hercegovini, uz sudjelovanje 150 studenata i mladih profesionalaca zainteresiranih za oblast ekonomije. Konferenciju će voditi tri stručnjaka iz područja ekonomije, koji će kroz svoja izlaganja podijeliti s vama različite perspektive o ekonomiji u Bosni i Hercegovini. Tokom konferencije, učesnici/ce će imati priliku postavljati pitanja predavačima.

Naknada za učešće na ovoj platformi iznosi 20 KM i uključuje:

 • 3 predavanja
 • Pauza za kafu
 • Prilika da budete predavač/ica na našim nadolazećim  platformama i
 • Potvrdu o učešćuZa dodatna pitanja možete se obratiti na mail [email protected] ili +355 69 97 83 944 (Whats Up / Viber)

  O Platformi „Today’s“ :

  „Today’s“ je međunarodna platforma koju je pokrenulo Balkansko vijeće mladih, a koja će se održati u više od 30 različitih zemalja do 2030. godine, a zasnovana je na formatu otvorenih predavanja, na kojem će učestvovati različiti predavači poput privrednika, političara, diplomata, ministara, profesora poduzetnika, novinara itd. Naš je cilj nadahnuti sudionike i pružiti im njihove životne projekte iz različitih oblasti, poput biznisa, diplomatije, poduzetništva, novinarstva, energetike, okoliša i mnogih drugih područja podijeljenih u različite kategorije.

  Platforma „Today’s“ ohrabruje i obučava mlade profesionalce u javnom govoru, raspravi, diskusiji i kritičkom razmišljanju. Kroz različite platforme pružamo im priliku da budu predavači pred stotinama sudionika u određenom polju.
  Od 2017. do 2019. u tri države kao što su Albanija, Sjeverna Makedonija i Kosovo, organizirali smo 15 platformi, iz područja diplomatije, novinarstva, ekonomije i poduzetništva. Na tim platformama imali smo hiljade aplikacija, i preko 1200 učesnika sa zapadnog Balkana učestvovalo je u ovom formatu.

Fb event.

(Visited 128 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments