Koncert Duo “SA Sinfonietta” u Mostaru – Zvuk price

24 aug

Sa zadovoljstvom vas pozivamo da prisustvujete koncertu Dua “SA Sinfonietta” koji će se održati u petak, 25. 8. 2023. godine u bašti Spomen kuće Svetozara Ćorovića (Maršala Tita 178, Mostar) s početkom u 19 sati.

Koncert se organizuje uz podršku Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2), koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Duo SA Sinfonietta čine talentovane violinistice Alma Dizdar i Tamara Arsovski, a koncert će biti moderiran od strane Maje Baralić-Materne, muzikologinje koja će nam približiti kontekst izvođenih kompozicija.

Program koncerta će obuhvatiti djela kompozitora Reinholda Glièra, Sergeja Prokofjeva i Pēterisa Vasksa.

Ovom prilikom, pozivamo sve novinare, fotografe i predstavnike medija da nam se pridruže i isprate ovaj izuzetan muzički događaj, kao i da najavu o održavanju koncerta objave u svojim medijima. Ulaz na koncert je slobodan za sve prisutne.

U prilogu se nalaze prateći vizuali, biografije i fotografije violinistica (fotograf @Zlatan Menković), detaljan program i najava koncerta.

Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom uživanju u ovoj izvanrednoj večeri muzike i priče.

(Visited 21 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments