12. Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu – željeznice u Sarajevu

9 maj

12. Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu – željeznice u Sarajevu

UKI BiH KONGRES

Udruženje konsultanata inženjera Bosne i Hercegovine UKI BiH/ ACE BH organizira 12. Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu.

Udruženje konsultanata inženjera Bosne i Hercegovine UKI BiH/ ACE BH organizira 12. Kongres o transportnoj infrastrukturi i transportu, koji je ovoga puta posvećen isključivo željeznicama.

Skup će se održati u Sarajevu 11. i 12. maja 2023. godine.

Ovaj Kongres se održava u vrijeme globalne revitalizacije željeznica kao prihvatljivog rješenja u borbi protiv klimatskih promjena. Željeznice, kao dio transportnog rješenja, su jedna od ključnih komponenti razvoja svakog društva. Evropski željeznički sektor suočava se sa izazovima koji usporavaju njegov razvoj. To su rascjepkanost evropskih željeznica te niska učinkovitost, fleksibilnost i pouzdanost.

Kongres ima internacionalni karakter. Kao i prethodni i ovaj Kongres će okupiti eksperte i naučne radnike iz raznih regija EU, predstavnike institucija vlasti, kao i nevladine organizacije.

Ovaj skup je prilika da se razmjene znanja i iskustva i pomogne u iznalaženju puteva za bržu implementaciju strateških razvojnih evropskih, regionalnih i lokalnih projekata.

“Pozivamo vas da uzmete učešće u radu 12. Kongresa o transportnoj infrastrukturi i transportu posvećenog željeznicama”, poručuju iz UKI BiH.

Više informacija o ovom događaju možete naći na ovom linku.

(Visited 30 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments