Međunarodni forum: Falling Walls Lab Sarajevo

21 mar
Rok prijave 06.04.2019

Po prvi put u Bosni i Hercegovini se organizuje Falling Walls Lab Sarajevo. Radi se o međunarodnom forumu koji novim misliocima, inovatorima i poduzetnicima iz svih oblasti pruža mogućnost da svoje istraživačke, poslovne ili društvene ideje predstave u tri minute pred interdisciplinarnom komisijom na engleskom jeziku. Prošle godine je bilo preko 3000 aplikacija u 77 Falling Walls Labs u 57 država svijeta.

Pobjednik ili pobjednica Falling Walls Lab Sarajevo će imati priliku na velikom Falling Walls Lab Finalu u Berlinu 8. novembra predstaviti svoje ideje, a ovo sve je povezano sa međunarodnom Falling Walls konferencijom, koje se održaje dan poslije, 09. novembra 2019. godine u Berlinu.

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

Falling Walls Lab Sarajevo 2019 organizuje Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD BiH) u saradnji sa EU Info Centrom u BiH, Western Balkan Alumni Association (WBAA) i Erasmus student network (ESN BiH).

Održat će se 24. aprila u Sarajevu Kino Meeting Point (Hamdije Kreševljakovića 13, Sarajevo 71 000). Prijave se vrše online do 06. aprila 2019. godine na slijedećem linku, a ista ne traje duže od 15 minuta.

Naime, svi trenutni i bivši BA, MA, PhD studenti, te Postdoc, mladi profesionalci i poduzetnici se mogu prijaviti za Falling Walls Lab Sarajevo 2019.

Odabranim kandidatima i kanidadtkinjma biti plaćena povratna karta do Sarajeva.

FB event

 

 

(Visited 156 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović