Želiš promijeniti adresu? Ovo je 5 najboljih gradova za život u Europi

19 nov

Razmišljate o preseljenju, ali još uvijek niste sigurni kamo se uputiti? Ako je vaša krajnja odrednica Stari kontinent, donosimo vam najbolje od najboljih. Naime, da bi grad bio uvršten na listu najkvalitetnijih mjesta za život, potrebno je zadovoljiti određene kriterije. Kao najvažniji ističu se cijene stanova i kuća, šanse za brzo zapošljavanje, dostupnost različitih dobara i usluga, javni prijevoz, kvaliteta obrazovnog i zdravstvenog sustava, ali i društvena i politička klima.

Također, ekološki kriteriji te dostupnost zelenih površina i mjesta za rekreaciju postaju jedni od prioriteta prilikom odabira savršenog mjesta za život. Međutim, prije nego li donesete odluku, preispitajte svoje afinitete. Volite li druženja i toplo vrijeme, možda je jug Europe pravi zbor za vas. Ako ste željni mirnijeg života, možda vas novi početak čeka sjevernije.

Beč

Austrijska prijestolnica već godinama drži status jednog od najpoželjnijih mjesta za život. Laskavu titulu Beč je zaslužio zbog stabilne političke i društvene situacije u zemlji, kvalitetne infrastrukture, modernog i pristupačnog obrazovanja te svima dostupne zdravstvene zaštite. Međutim, Beč nudi i puno više. Bogata arhitektura, prekrasni parkovi, ali i gastronomija zadovoljit će svačije kriterije.

Lisabon

Na jugu Europe smjestio se glavni grad Portugala, jedan od najjeftinijih gradova u Europi. Odlučite li se za Lisabon, čekaju vas plaže, sunce, izvrsna hrana, pregršt kulturnih znamenitosti, ali i autentičan način života svojstven Mediteranu. Prekrasnom Lisabonu ipak smo našli jednu zamjerku. Kvaliteta zdravstvenog sustava nije na zavidnom nivou, što svakako uzmite u obzir.

Prag

Zadnjeg desetljeća Češka bilježi jedan od najbržih ekonomskih razvoja u Europskoj Uniji, što karizmatični Prag svrstava među najpoželjnije gradove za život. Izuzev visokog životnog standarda, kvaliteta života u Pragu očituje se i niskim stopama kriminala te vrhunskim obrazovnim sustavom, što će posebno privući obitelji s djecom.

Frankfurt

Poslovno središte Njemačke prije svega nudi pogodnu ekonomsku klimu. Ovdje se smjestio jedan od najvećih aerodroma u Europi, što pokazuje odličnu prometnu povezanost. Također, Frankfurt je svake godine domaćin jednog od najvećih sajmova knjiga, a može se pohvaliti i šumom Stadtwald u kojoj će ljubitelji trčanja ili šetnje u prirodi pronaći svoju oazu mira.

Pariz

Grad ljubavi savršena je odrednica za one koje žive umjetnost. Obilje muzeja, galerija, uličnih svirača i šarmantne arhitekture čine ga jednim od najposjećenijih gradova na svijetu. Također, kako je Francuska jedna od najbogatijih država Europske Unije, Pariz je grad visokog životnog standarda. Ovdje će posebno uživati gurmani jer francuska kuhinja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

-/naturela.hr/

 

(Visited 153 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments