Završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024: Alli Borančić jednoglasno izabran za MVP igrača

9 jul
Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024
Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024
U sjajnoj atmosferi nedavno je završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024. Svi učesnici s nestrpljenjem su iščekivali vrhunac završne svečane ceremonije – proglašenje najboljih košarkašica i košarkaša, priželjkujući da čuju baš svoje ime.

Prema jednoglasnoj odluci trenerskog kadra titulu MVP-a Telemach košarkaškog kampa Bjelašnica 2024 ponio je Alli Borančić iz KK Koš.

“Čast i zadovoljstvo mi je biti MVP. Uživao sam prethodnih šest dana s novim i drugarima s kojima treniram inače. Treninzi su bili sjajni, a najviše mi se sviđaju takmičenja. Jedva čekam iduću godinu i zahvaljujem se svim trenerima koji su me izabrali za MVP igrača kampa, u veoma jakoj konkurenciji”, kazao je Alli Borančić, koji je uz pehar dobio i vaučer KK Koš za učešće u Kampu 2025. godine.

Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Najperspektivnijom mladom igračicom Kampa proglašena je Ajna Kadrić. Pobjednici Streetball turnira 3×3 (2 grupe, od 14-16 godina i od 16-18 godina starosti) su Alli Borančić, Mršo Faruk, Saad Miladin, Hamza Tuco, Walter Sand Mušanović, Sinan Žuta i Jusuf Yadegari. Pobjednici u igri 5 na 5 (2 grupe): Vedad Duranović, Sikirić Omar, Bakir Sačak, Eman Bajraktarević, Faris Halilović, Faris Bjelopoljak, Afan Hujić, Hamza Tuco, Harun Mušić i Kenan Đuzel.

Osim priznanja i zahvalnica, najboljim učesnicima uručeni su i poklon vaučeri za besplatno jednogodišnje korištenje servisa kompanije Telemach BH, generalnog sponzora Kampa.

Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

“Zadovoljstvo je biti podrška snovima svih ovih mališana. Nakon pet dana uživanja u najdražem sportu, novim prijateljstvima i zabavi, s Bjelašnice svi odlaze sretni i prepuni sjajnih utisaka. Među njima je sigurno mnogo budućih košarkaških zvijezda čije ćemo uspjehe pratiti i bodriti na košarkaškim terenima širom svijeta. Kao dugogogodišnji generalni sponzor svih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine, te brojnih klubova i pojedinaca u drugim sportskim disciplinama, vjerujemo da kroz podršku sportu možemo graditi bolju i zdraviju budućnost djece i mladih, te poslati pozitivnu sliku o BiH u svijet, što će i dalje biti u fokusu našeg djelovanja”, istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH.

Od 30. juna do 5. jula Telemach košarkaški kamp je okupio 130 košarkašica i košarkaša od osam do 18 godina iz deset zemalja. S njima je radilo 15 vrhunskih trenera, među kojima su bili Sejo Bukva, Dževad Alihodžić, Admir Tutić, Goran Šehovac, Vesna Bajkuša, Merhunisa Omerović i drugi mlađi treneri.

Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2024

“Posebnu pažnju smo posvetili individualnom i timskom napretku polaznika Kampa, radeći na osnovnim elementima košarkaške igre s najmlađim polaznicima, kao i na naprednijim tehnikama u radu sa starijim učesnicima. Poseban gost je bio naš proslavljeni košarkaš Džanan Musa koji je otvorio Kamp i družio se s polaznicima. Zahvaljujući našem generalnom sponzoru, kompaniji Telemach, uspijevamo osmu godinu zaredom održati kontinuitet u kvalitetu Kampa. Kvalitet se odražava u trenažnom procesu, izboru kvalitetnih trenera i gostiju, dobrim uslovima rada i smještaja. Ove godine smo bili prvi klub koji je boravio i radio u Sportskom centru Bjelašnica, gdje smo pored vrhunskog smještaja u apart hotelu Phoenix, imali na raspolaganju novu sportsku dvoranu i vanjske terene sportskog centra”, kazao je Sejo Bukva, organizator Kampa.

Fatima Huseinović, mlada košarkašica iz Velike Kladuše, treću godinu zaredom dolazi u Kamp i poručuje:

“Svaki put bude nam sve bolje i bolje. I ovog puta stekla sam nove prijatelje i napredovala u košarci. Svako ko voli i trenira košarku treba doći u ovaj kamp.”

(Visited 9 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments