Vremeplov kroz 40 godina ZOI u NUB BiH

18 feb

SARAJEVO – Nacionalna i univerzitetska biblioteka Bosne i Hercegovine (NUB BIH) pripremila je virtuelnu prezentaciju povodom obilježavanja 40 godina zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI ‘84).

Kako su saopštili iz NUB BIH, ova posebna prilika nas vraća u vrijeme kada je Sarajevo bilo domaćin jednog od najvećih sportskih događaja na svijetu.

„Olimpijada u Sarajevu 1984. godine bila je ne samo sportski spektakl, već i prilika za promociju mira, prijateljstva i međunarodne saradnje“, dodaju iz NUB BIH.

Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH u svojim fondovima čuva vrijedne materijale koji dokumentuju istoriju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (ZOI ‘84).

„Kroz našu prezentaciju, želimo oživjeti duh tog vremena i podsjetiti svijet na važnost sporta u povezivanju ljudi i kultura. Naša virtualna prezentacija predočit će vam neke zanimljive priče i saznanja o ključnim trenucima Olimpijade u Sarajevu. Uživajte u istraživanju fondova Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH, i otkrijte bogatu istoriju XIV zimskih olimpijskih igara u Sarajevu“, naveli su iz NUB BiH.

nezavisne.com

(Visited 10 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments