Video materijali i prezentacija sa obuke Agilni menadžment

24 jan

Program obuke Agilni menadžment je nova usluga poslovne podrške namijenjena start-up kompanijama i mladim preduzetnicima/preduzetnicama u cilju njihovog osposobljavanja za upravljanje iznenadnim, neočekivanim i složenim situacijama.

Program obuke Agilni menadžment je nova usluga poslovne podrške namijenjena start-up kompanijama i mladim preduzetnicima/preduzetnicama u cilju njihovog osposobljavanja za upravljanje iznenadnim, neočekivanim i složenim situacijama koje se dešavaju bez volje ili čak svijesti preduzetnika kao što su globalna finansijska kriza, iznenadna promjena trenda zasnovana na prodoru tehnologije ili više sile. Cilj obuke je razumijevanje uzroka, kreiranje plana, identifikacija potencijalnog puta razvoja i prebacivanje problema u priliku.

Program obuhvata sljedeće module:

a) Uvod u agilni menadžment – uvod u agilni menadžment i izrada plana prilagođavanja promjenama i potrebama na tržištu, kreiranje prilika (priprema, odgovor, komunikacija),

b) Orijentacija na nova tržišta (istraživanje tržišta, kanali distribucije, marketing i promocija),

c) Kreiranje novih proizvoda/usluga (istraživanje tržišta, razvoj proizvoda, marketing i lansiranje proizvoda).

Ova usluga poslovne podrške kreirana je u okviru projekta ZNANJEM DO VIŠIH POSLOVNIH CILJEVA #Go4NextBusinessLevel koji ima za cilj unapređenje preduzetničkog ekosistema i olakšavanje pristupa kvalitetnim uslugama poslovne podrške za start-up kompanije i mlade preduzetnike/preduzetnice kroz unapređenje postojećih i kreiranje novih usluga poslovne podrške. Kreiranjem novih dostupnih edukativnih programa za mladu preduzetničku zajednicu, projekt ima za cilj osnažiti poslovne kapacitete i vještine start-up kompanija i mladih preduzetnica/ka.

Video materijale, kao i PowerPoint prezentaciju sa obuke možete pronaći na sajtu ICBL-a, klikom na link.

Projekat ZNANJEM DO VIŠIH POSLOVNIH CILJEVA #Go4NextBusinessLevel je podržan u okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta” (EGG 2), kojeg finansira Vlada Kraljevine Norveške, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP u BiH).

 

-lonac.pro

(Visited 19 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments