Uspješno održana panel diskusija “S preduzetništvom na TI!”

6 okt

Udruženje Plus Ultra je 19.9.2022. godine održalo panel diskusiju “S preduzetništvom na TI!” gdje je okupilo preko 40 mladih ljudi koji su uživali u večernjem programu i diskusiji.

Ovaj panel je pružio priliku učesnicima da budu dio “living library” metodologije, koja podrazumijeva preduzetnike u ulozi “knjiga” kojima mladi imaju mogućnost pristupiti u grupama tokom događaja i slušati njihova iskustva. Zanimljivi razgovori i teme su dočekali sve učesnike – na jednom mjestu okupili su se preduzetnici koji su mladima prenijelii svoja znanja i pružili odgovore na njihova pitanja.

Plus Ultra zahvaljuje prisutnim gostima, panelistima, udruženjima i Plus Ultra članovima – ovaj događaj su učinili izvanrednim.

Plus Ultra posebno želi zahvaliti Adeli Ramić, Mireli Halvadžiji, Nerminu Šehiću, Selmi Turčinović i Venesi Omerhodžić Klempić na izvanrednim nastupima i savjetima. Uvijek nastojimo unaprijediti obrazovanje, probuditi inovativnost i inspirisati kreativnost generacije koja je jako važan dio trenutnog i budućeg tržišta rada. Željeni rezultat ovakvih događaja je kvalitetniji karijerni razvoj, bolji uslovi rada te rješavanje problema u zajednici u kojoj živimo angažmanom lokalnih resursa.

Ponosni smo što smo ugostili članove organizacija čiji ciljevi su usklađeni sa Plus Ultrinim – BRAVO za Investicijsku fondaciju Impakt, Burch Startup Incubator, Fondaciji Mozaik, i Tershouse-u.

Nadamo se da je ovaj jednodnevni događaj motivisao sve zainteresovane da razvijaju preduzetničke vještine, ali i ponudio druge uglove iz kojih se preduzetništvo može posmatrati.

Program se realizuje u sklopu projekta “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2”, kojeg finansira Evropska unija (EU), sufinansira općina Novo Sarajevo, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments