Uspješno je završena dvanaesta po redu edicija Soft Skills Academy Sarajevo

14 mar

Tradicionalna proslava Prvog maja, dana radne solidarnosti | EESTEC LC Sarajevo - Power your future

Soft skills su netehničke vještine koje direktno utiču na kvalitetu vašeg rada. Pored toga, one utiču na kvalitet vašeg odnosa s kolegama, način na koji rješavate probleme, kao i vašu sposobnost upravljanja vremenom i zadacima. Glavnu prednost koju vam pruža ovaj  skup vještina jeste poboljšanje konkurentnosti na tržištu rada. 

Za razliku od takozvanih hard skills vještina koje se mogu dokazati i mjeriti, soft skills su nemjerljive. Međutim, ono što je bitno naglasiti jeste da se soft skills  vještine mogu unaprijediti i naučiti!

Upravo takvu priliku, za sticanje i unaprjeđenje ovih vještina vam nudi radionica koju već dvanaest godina organizuje Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC,  pod nazivom Soft Skills Academy Sarajevo. 

EESTEC je neprofitna, nevladina i nepolitička organizacija, čija je misija i vizija ujediniti studente elektrotehnike širom Evrope radi ostvarivanja punog potencijala u akademskim i socijalnim sferama njihovih života. EESTEC LC Sarajevo je jedan od aktivnijih i respektabilinijih komiteta u EESTEC-u te se može pohvaliti velikim brojem organizovanih projekata na lokalnom i internacionalnom nivou. Za više informacija o samom Udruženju, posjetite zvaničnu  web stranicu EESTEC LC Sarajeva.

Soft Skills Academy okuplja 40 ambicioznih participanata koju su se najviše istakli svojim motivacionim pismom i time su dobili priliku biti dio ovogodišnje Soft Skills Academy  radionice.
Ove godine, participanti su imali priliku slušati 5 interesantnih tema: “Critical thinking”, “Self awarness”, “Presentation skills”, “Stress management” i “Conflict managment”.

Sve radionice su interaktivnog tipa, a vode ih certificirani EESTEC treneri koji su ove godine došli čak i iz drugih zemalja, a to su: Mario Stojcevski i Melike Serin, te naši treneri iz Sarajeva Tarik Horozović, Seid Korać, Marijana Udovčić i Meris Bećović. 

Radionica je trajala tri dana, a zvanično je završena u nedjelju, 10. marta, kada je održana i svečana ceremonija zatvaranja gdje su participantima uručeni certifikati, CV suplementi i simbolični pokloni.

Svim kandidatima koji su bili dio ovogodišnje radionice upućujemo iskrene čestitke, a onim koji ove godine nažalost nisu dobili tu priliku, toplo preporučujemo da svoju sreću okušaju na nekoj od narednih edicija!

Za više informacija ovom događaju posjetite naše društvene mreže: Instagram, Facebook i LinkedIn!

 

Budite korak ispred!

(Visited 18 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments