Upoznajte Ragiba Pugonju, jednog od najboljih studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici

16 mar

Ragib Pugonja živi u Kaćunima nadomak Busovače, a trenutno je student šeste godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Osnovnu školu pohađao je u Kaćunima, dok je srednje obrazovanje nastavio u Srednjoj medicinskoj školi “Zijah Dizdarević” Fojnica.

Ragib je peterostruki dobitnik priznanja “Povelja dekana”. Tačnije, dobitnik je priznanja na prvoj, drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj godini Medicinskog fakulteta u Zenici. On trenutno pohađa šestu godinu fakulteta, a njegov uspjeh je na itekako zavidnom nivou. Također, dodajemo da je ovaj mladi, a vrlo uspješni momak i student, demonstrator na anatomiji već pet godina uzastopno, piše portal Binfo.

Student je u decembru 2021. godine nagrađen kao najbolji student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici od strane premijera Federacije BiH.

Ragib će uskoro odbraniti svoj diplomski rad, te steći zvanje doktora. Kako je potvrdio, ne planira otići van Bosne i Hercegovine, nego želi ostati u svojoj domovini i svoju karijeru graditi ovdje. Njegova želja je da nastavi svoje školovanje i usavršavanje te postane neurohirurg.

studomat.ba

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments