U toku sedmica italijanskog jezika

22 okt

Od 18. do 24. listopada održava se Svjetski tjedan talijanskog jezika. Manifestacija se obilježava od 2001. godine, što znači da ova godina označava jubilarni dvadeseti takav događaj. Sve se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjedničkog ureda Italije.

Svake godine Tjedan ima različitu temu, a ove godine je glavni motiv Dante Alighieri, veliki talijanski srednjovjekovni književnik. Ove godine se obilježava sedamstota godišnjica njegovog rođenja.

Razne manifestacije održavaju se u institucijama diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Recimo, u Talijanskom kulturnom institutu u Zagrebu održat će se razne izložbe i predavanja s predstavljanjem knjige Dante ― priča o njegovom životu. Cijeli program možete vidjeti na poveznici.

U prostorima Zajednice Talijana Zadar održat će se program s predavanjima studenata talijanistike Sveučilišta u Zadru.

Odsjek za talijanistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci u suradnji Generalnim konzulatom Republike Italije u Hrvatskoj održat će okrugli stol pod nazivom Dante, l'italiano 22. listopada u 17 sati, u dvorani 6 Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Na okruglom stolu će sudjelovati prof. Ljiljana Avirović sa sveučilišta u Trstu, prof. dr. sc. Piermario Vescovo sa Sveučilišta Ca'Foscari u Veneciji te izv. prof. dr. sc. Gianna Mazzieri Sanković sa Sveučilišta u Rijeci.

https://studentski.hr/

(Visited 58 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments