U Sarajevu otvorena nova američka kompanija “Ribbon Communications”

23 jun

Otvorena je kancelarija IT kompanije "Ribbon Communications" (Foto: Twitter)

Sarajevo je od danas bogatije za još jednu kompaniju. Naime, riječ je o američkoj tehnološkoj kompaniji “Ribbon Communications”.

Zamjenica šefa misije ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Deborah Mennuti predstavila je dolazak nove američke tehnološke kompanije.

Naime, zamjenica šefa misije Mennuti jučer je predstavila američku kompaniju “Ribbon Communications” koja će tržištu u BiH ispostaviti kvalitetne IT menadžere kompanijama, telekom operaterima, komunalnim preduzećima, bankama te vladinim ministarstvima i agencijama.

“Ambasada SAD-a s ponosom podržava američke kompanije, kao što je Ribbon Communications, koje nastoje isporučiti visokokvalitetne informaciono-tehnološke proizvode na tržište BiH”, navedeno je u objavi Američke ambasade na njihovom zvaničnom Twitteru.

Također, iz Ambasade SAD-a su naveli kako američke kompanije i njena tehnologija mogu pomoći u podršci živom digitalnom ekosistemu u BiH gdje svi imaju pristup transparentnim, pouzdanim i sigurnim digitalnim uslugama.

 

-klix.ba

(Visited 51 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments