Troje mladih iz Srbije pokrenulo ideju “Kućni menadžer”, a prvih 20 zaposlenih bit će samohrane majke

23 okt

Vidjevši da ta vrsta usluge postoji u inostranstvu, troje mladih ljudi, osnivači start apa Uradi-zaradi, riješili su da je pokrenu uz kampanju prikupljanja novca. Oni žele da zaposle samohrane majke koje bi radile kao home manageri, odnosno kućni asistenti. To bi dosta značilo prije svega majkama, koje bi dobile stalan posao, ali i ljudima koji mnogo rade ili često nisu kod kuće, kao i onima koji imaju porodicu. Na taj način imali bi osobu kojoj mogu da delegiraju one poslove koji im oduzimaju vreme, ali i da se osiguraju da će ih, kad dođu kući, sve zateći na svom mestu.

Jelena Joksimović, Dušan Cemović i Dragana Jovčić trenutno prikupljaju novac kroz crowdfunding kampanju, a cilj je da dođu do 7.000 dolara. Plan je da potroše novac na oglašavanje za zapošljavanje, na profesionalne obuke i početne troškove zapošljavanja žena na poziciji home managera. Ideja je da se građani i društveno-odgovorne firme uključe u ovaj proces sa svojom investicijom od dva dolara pa naviše. Novac se uplaćuje karticom, a proces je veoma jednostavan.

– Samohrane majke nam se javljaju i sa njima sarađujemo preko platforne Uradi-zaradi. Mnoge od njih su veoma mlade i žele da obezbede stabilne prihode. Shvatili smo da im je fleksibilno radno vrijeme ili pola radnog vremena idealno kako bi mogle da se posvete i svojoj deci. Poučeni tim iskustvom i potrebom tržišta za kvalitetnom uslugom, vidjeli smo šansu da im omogućimo posao koji će im obezbijediti sigurnu zaradu, stalno zaposlenje, obuke, mogućnost da napreduju i da kasnije postanu i preduzetnice koje će na lokalu voditi uslugu.

Šta u stvari radi kućni menadžer?

Riječ je sveobuhvatnoj usluzi pomoći u kući. Home manager jednom nedeljno, uvijek istog dana, u isto vrijeme dolazi kod klijenta da se pobrine oko svega što je prioritet te nedelje. Od čišćenja, peglanja (za koje se prolazi obuka), do kupovine u prodavnici, na pijaci, donošenja odjeće sa hemijskog čišćenja, kupovine svježeg cvijeća, plaćanja računa…

To je jedna premium usluga, koja klijentu daje stabilnost, da kad dođe kući s posla zatekne sve na svom mestu, odjeću složenu u ormar i poruku na stočiću na kojoj piše šta je urađeno. Ideja je da ljudi koji zaista mnogo rade, kada dođu kući zaista odahnu i osjećaju se komforno. Oni imaju kontakt te jedne osobe koja za njih sređuje kuću i organizuje sve ostale obaveze – objasnili su u Uradi-zaradi.

Broj usluga na sajtu je prešao 4.000, a imamo više od 60 aktivnih izvršilaca koji svakodnevno rade. Naš sistem se mijenjao pa smo dosta unaprijedili procese, a na mjesečnom nivou imamo 200 izvršenih usluga i dugoročne saradnje sa klijentima od po 6 meseci.

Većina žena koje sarađuju sa Uradi-zaradi platformom su samohrane majke u potrazi za fer uslovima rada i boljom zaradom. Najveći izazov za njih je pronalazak stalnog i legalnog posla sa fleksibilnim radnim vremenom, zaštitom na radu kao i evidencijom na državnom zdravstvenom i penzionom fondu. Ovo je dobar način da im omogućimo korak ka finansijskoj stabilnosti.

Link za sajt na kojem se prikuplja novac.

(Visited 82 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments