Trenutno najpopularniji film na Netflixu u tri dana imao više od 88 miliona sati gledanja

1 aug

(Foto: Netflix)

Ove sedmice najgledaniji sadržaj na Netflixu je novi film “The Gray Man” koji je u prva tri dana na platformi dostigao 88,5 sati gledanja.

Ovim je “The Gray Man”, najskuplji Netflixov film do sada, na platformi imao petu najbolju početnu sedmicu.

“The Gray Man” je američki akcioni triler iz 2022. godine u režiji Anthonyja i Joea Russoa, prema scenariju koji je napisao zajedno s Christopherom Markusom i Stephenom McFeelyjem, zasnovan na istoimenom romanu Marka Greaneyja iz 2009. godine.

U filmu glume Ryan Gosling, Chris Evans, Ana de Armas, Jessica Henwick, Regé-Jean Page, Dhanush, Wagner Moura, Julia Butters, Alfre Woodard i Billy Bob Thornton. U produkciji je kompanije braće Russo, AGBO, ovo je prvi film u franšizi zasnovanoj na Greaneyjevim romanima o sivom čovjeku. Film se fokusira na agenta CIA-e Court Gentryja, koji je u bijegu od sadističkog plaćenika Lloyda Hansona nakon što je otkrio korumpirane tajne o svom nadređenom.

Netflix je u film uložio 200 miliona dolara i kako je krenulo čini se da se isplatilo. Iako su gledatelji oduševljeni i već očekuju nastavak, kritičari nisu zadovoljni skupocjenim trilerom u kojem glume brojne zvijezde.

“Ovo je triler koji su napravili ljudi koji znaju od čega se sastoji dobar triler, ali ga ne znaju napraviti sami”, napisao je kritičar Barry Hertz iz Globe and Maila.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments