Top 5 aplikacija za produktivno učenje tokom ljetnih mjeseci

10 aug

U svijetu digitalne tehnologije, učenje više nije ograničeno samo na knjige i papir. Sada imamo niz aplikacija koje nam mogu pomoći da učimo efikasnije, organiziramo bolje i da budemo produktivniji.

 

Forest

Ako se teško koncentrišete i lako vas odvlače društvene mreže ili druge aplikacije, Forest je idealan za vas. Ova aplikacija koristi metodu vizualne motivacije da vam pomogne da ostanete fokusirani. Kada počnete raditi, posadite drvo u aplikaciji. Ako ostanete na zadatku, drvo raste. Ako odete na druge aplikacije, drvo umire.

 

AndroidiOSQuizlet

Quizlet je aplikacija koja vam omogućava da kreirate digitalne flash kartice za lakše pamćenje. Možete praviti vlastite setove kartica ili koristiti setove koje su kreirali drugi korisnici. Također, aplikacija ima različite režime učenja, kao što su testovi, igre ili ponavljanje za učenje.

 

AndroidiOSEvernote

Evernote je sveobuhvatna aplikacija za bilješke koja vam omogućava da bilježite ideje, snimite fotografije, pravite popise, snimite audio zapise i još mnogo toga. Ove bilješke možete organizovati u bilježnice, dodati oznake i pretraživati po njima, što olakšava pronalaženje informacija kada vam je najpotrebnije.

AndroidiOS

 

Microsoft OneNote

OneNote je digitalna bilježnica u kojoj možete unositi tekst, crteže, slike ili audio zapis. Organizacija je jednostavna jer možete kreirati sekcije i stranice unutar svake bilježnice. Ova aplikacija je posebno korisna za studente koji koriste tablet za čitanje i pravljenje bilješki.

 

AndroidiOSTodoist

Todoist je aplikacija za upravljanje zadacima koja vam pomaže da se organizirate. Možete praviti liste zadataka, postavljati rokove, dodavati podsjetnike i kategorizirati zadatke. Aplikacija ima intuitivan i jednostavan interfejs, što olakšava praćenje svih vaših obaveza.

 

AndroidiOS

Bonus aplikacija: Naravno, STUDOMAT – Tvoj vodič kroz studentski život. 😊

Koristeći ove aplikacije, možete se organizirati, ostati fokusirani, i efikasno koristiti svoje vrijeme tokom učenja. Ali, ne zaboravite, tokom ljetnih mjeseci je važno i odmoriti se. Stoga, iskoristite pauze za uživanje u hladnoj Sky Coli, šetnji ili druženju sa prijateljima. Sretno učenje!

-studomat.ba

 

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments