Tehnologija u službi psihičkog zdravlja – 4 aplikacije za pozitivnije misli

20 nov

 

Trenutno pogoršana situacija s pandemijom posljednjih dana sigurno je dodatno utjecala na to da su i oni najstaloženiji postali zabrinutiji za zdravlje i budućnost sebe i svojih bližnjih, pa tu i tamo nesvjesno upadaju u anksiozna i panična stanja.

Premda se može činiti kao glupost o kojoj se sad “nemamo vremena brinuti jer imamo pametnije stvari na umu”, očuvanje duševnog mira i kontrolisanje stresa blagotvorno će djelovati na vašu psihu, ali i na vaše fizičko stanje i vaš imunitet. Osim što se moramo pobrinuti da se ne zarazimo virusom, na listi prioriteta trebalo bi nam biti i to da se ne zarazimo (podjednako lošom, ako ne i štetnijom) panikom. Pronašli smo četiri sjajne besplatne aplikacije koje možete preuzeti na svoje telefone. Malo pozitivnih misli sigurno će ovu situaciju učiniti podnošljivijom, a možda stvorite i navike koje će vam inače dobro doći u svakodnevnom životu.

Gratitude Garden

http://www.izzymcrae.com/gratitude/

Gratitude Garden je aplikacija koja se bazira na prakticiranju zahvalnosti. Ako vam se u ovom trenutku čini da nemate na čemu biti zahvalni, ova je aplikacija kao stvorena za vas jer će vas navesti da svakog dana promislite što je to dobro u vašem životu, a Gratitude Garden će vas zauzvrat i nagraditi.

Sanvello

https://apps.apple.com/hr/app/pacifica-for-stress-anxiety/id922968861?l=hr

Sanvello je aplikacija koju koristi više od 3 miliona ljudi širom planete, a služi kao maleni mobilni psihijatar/guru. Aplikacija će vas u dobroj staroj maniri psihoterapeuta na početku pitati kako ste, a omogućit će vam i mnogo vođenih meditacija, naučiti vas kako da se opustite, razmišljate pozitivno i budete prisutni u sadašnjem trenutku.

ThinkUp

https://www.thinkup.me/

ThinkUp je sjajna aplikacija za pozitivne afirmacije i meditaciju, a koju su preporučili magazini kao što su Inc., Bazaar, Cosmopolitan i Marie Claire. ThinkUp aplikacija nudi pozitivne motivacijske citate vezane uz karijeru, zdravlje, vježbanje, samopouzdanje… A dobra je stvar što ih možete snimiti vlastitim glasom i puštati po potrebi.

Atmosphere

https://play.google.com/store/apps/detailsid=com.peakpocketstudios.atmosphere&hl=en_CA

Atmosphere je aplikacija koja se bazira na umirujućim zvukovima poput onih koje čujemo u šumi, pored mora, u podmorju ili pak zvukova ljetnog pljuska ili grmljavine. Zvukovi ove aplikacije mogu vam poslužiti kao odlična kulisa za yogu ili meditaciju, ali i za vrijeme rada ili kada želite zaspati.

-/ljepotaizdravlje.ba/

(Visited 105 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments