Svaki drugi radnik razmišlja o promjeni karijere: Što menadžeri mogu uraditi?

19 aug

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom svijeta i podacima iz sistema Microsoft 365 i LinkedIn.

 

Gotovo polovina zaposlenih razmišlja o značajnim promjenama u karijeri sljedeće godine, pokazao je Microsoftov Work Trend Index. To je, između ostalog, posljedica pandemije koronavirusa, koja je na tržište rada donijela mnoge izazove. U istraživanju je 54 posto sudionika prijavilo osjećaj zagušenja, objavio je Microsoft.

U proteklih 18 mjeseci, osim izazova na poslu, zaposleni su se tijekom pandemije suočili i s drugim životnim stresovima: brigom za voljene osobe, usklađivanjem posla i učenja kod kuće s brigom o djeci kao i osjećajem usamljenosti.

U isto vrijeme, broj sastanaka, e -poruka i razgovora dramatično se povećao radom na daljinu ili hibridnim radom, pokazalo je istraživanje. Prema Microsoftu, korisnici Teamsa su u februaru ove godine tjedno provodili 148 posto više vremena na sastancima. To vrijeme i dalje raste.

Dostavljeno je 40,6 milijardi e-poruka više nego u istom periodu prošle godine. Korisnici timova vodili su 45 posto više razgovora tjedno, a broj ljudi koji rade s Office dokumentima povećao se za 66 posto u jednoj godini.

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenih širom svijeta i podacima iz sistema Microsoft 365 i LinkedIn. Osim toga, istraživanje je prikupilo savjete za menadžere kako pomoći suradnicima da napune baterije tijekom ljeta. Između ostalog, trebalo bi ih aktivno poticati ih na sprovođenje slobodnog vremena.

Menadžerima se savjetuje da pojačaju obuku i potaknu suradnike da na najbolji način iskoriste dostupne obrazovne i razvojne sadržaje.

“Pobrinite se da zaposleni nisu samo svjesni odluka menadžmenta, već im pokažite i kako se te odluke donose, jer je to jasan znak da kompanija sluša njihove potrebe” – navodi se u izvještaju.

Vođe bi također trebalo da iskoriste slobodno vrijeme za razmišljanje o svom stilu vođenja.

Činjenica je da se zaposleni osjećaju jako opterećeni. Menadžeri kojima je dobrobit zaposlenih prioritet nad produktivnošću bit će bolje pripremljeni za ulazak u svijet hibridnog rada“, – rekli su iz Microsofta.

-manager.ba

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments