Sutra se otvara najveći sajam i festival za djecu u BiH – 8. Dječiji sajam u Sarajevu (11.11.)

10 nov

Sutra počinje najveći festival za djecu u BiH, Sarajevo.

  • AMRA DŽEKO AMBASADORICA 8. DJEČIJEG SAJMA otvara sajam!

  • Više od 1000 mališana nastupa u festivalskom programu 8. Dječijeg sajma

  • Na 8. Dečijem sajmu će se predstaviti 60 izlagača

  • Nutricionističko savjetovalište i radionice o zdravoj prehrani

  • „Imam pravo jesti zdravo“ – slogan 8. Dječijeg sajma

 

Dječiji sajam otvara svoja vrata mališanima sutra (11.11.2023.)  u 10:00 sati u Dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. 

Oba dana vikenda održat će se najveći festival za djecu i porodicu u Bosni i Hercegovini, osmi po redu, sa fokusom na pravilnu ishranu djece vrtićke i školske dobi.

Organiziran je uz festivalsko učešće hiljadu mališana iz Kantona Sarajevo i gostiju iz drugih gradova BiH pod sloganom „Imam pravo jesti zdravo“, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS i Grada Sarajeva.

Sajam će otvoriti Maja Graholski, direktorica Dječijeg sajma, zajedno sa ovogodišnjom ambasadoricom, majkom petero djece, poduzetnicom, humanitarkom i filantropkinjom,  Amrom Džeko, te predstavnicima institucija te nastupom škole Basics, mališana JU „Djeca Sarajeva“ i dječijeg hora Superar te mažoretkinja iz Novog Travnika.

Na 8. Dječijem sajmu u okviru ovogodišnje teme bit će upriličeno nutricionističko savjetovalište za djecu i roditelje koje se realizira uz saradnju s Multidisciplinovanim centrom zdravih navika i bolničkom nutricionisticom Nevenom Pandžom. U okviru projekta “Imam pravo jesti zdravo” organizirane su i radionice o balansiranoj prehrani s odgajateljicama iz JU “Djeca Sarajeva” i Udruženjem za primijenjeni nutricionizam, a na štandu dm-a djeca  mogu raditi zdrave kuglice s poznatim kuharskim influenserom Hajdrudinom Šišićem, poznatijem kao Harry Cooper.

Na sajmu će mališani učiti i o važnosti higijene zuba od dr.dent.med.Lejle Reizbegović, ali i o pružanju prve pomoći o kojoj će ih educirati Crveni križ/krst.

Kao i svake godine učimo najmlađe solidarnosti, a za roditelje je prvi dan sajma,  u saradnji sa Zavodom za transfuziologiju FBiH organizirano dobrovoljno davanje krvi.

Najmlađi posjetitelji imat će priliku družiti se i fotografirati sa saobraćajnim policajcima i specijalcima te se upoznati s opremom i naučiti zanimljive stvari iz kulture življenja.

Na sajmu mališani imaju priliku družiti se s dječijim super junacima, takmičiti i osvajati lijepe poklone, te zabavljati uz mnoge zabavne sadržaje i radionice, koje pripremaju izlagači, prijatelji i partneri sajma.

Ovogodišnji glavni sponzor sajma je “Moja kravica” koji sprema čokoladnu zabavu na svom štandu, a partneri sajama su Dm, Double care – Violeta, Organix, Mepal, Dukat, Kids poli, Pino Nature hotel, Leda i Orea art market.

Više informacija o svim partnerima i prijateljima sajma pronađite na Facebook i Instagram stranici Dječijeg sajma – Kids Fair gdje su dostupne i sve informacije o zabavnim, edukativnim i sajamskim sadržajima koje pripremaju ovogodišnji izlagači.

Ulaz na sajam je slobodan.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments