Sutra počinje 4. Sarajevo Unlimited forum inovacija!

21 okt

Ne propustite četvrti po redu regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited, koji se održava od 22. do 24. oktobra u hotelu Holiday. Strateški partneri foruma su Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

“Ove godine forum stavlja fokus na razvoj pametnih gradova, odnosno ‘Smart Cities’. Pored glavne teme – Pametnih gradova, posebnu pažnju posvetit ćemo i temama poput IoT, digitalizaciji turističke ponude, Fintech-u ali i zaštiti podataka i sigurnosti istih u skladu sa standardima u svijetu”, istakla je menadžerica foruma Sarajevo Unlimited Lejla Mujkanović-Krka.

Dogovorena je saradnja i partnerstvo sa vodećim kompanijama u oblasti inovacija i softverske industrije kao što su Cisco, Oracle, BH Telecom, Prointer, BS Telecom, ali i kompanijom Outdooractive iz Njemačke, koji će na četvrtom izdanju Sarajevo Unlimited-a omogućiti prisustvo stručnjaka koji su planirali i implementirali projekte pametnih gradova u svijetu, te nam predstaviti primjere svojih pozitivnih i kreativnih rješenja.

Pored navedenih partnera tradicionalno forum podržava i Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, koji ovime pokazuje da u Sarajevu itekako ima mjesta za mlade, sposobne i kreativne ljude.

Više informacija o samom forumu pronađite na oficijelnoj stranici Sarajevo Unlimited.

(Visited 163 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments