Stvari za koje nas TikTok pokušava uvjeriti da su normalne, a nisu

13 feb

Kada otvoriš TikTok ili bilo koju društvenu mrežu možeš vidjeti hrpu cura da vodi upravo ovakve živote i onda se pitaš gdje si ti zaostala da i dalje to sve ne radiš. Ili počneš razmišljati da bi ih trebala početi raditi.

Nemoj nasjedati na priče da nečiji život izgleda stvarno tako kako ti prikazuje na videu ili na fotografijama. Ne izgleda. Dok pratiš živote influencerica na društvenim mrežama možeš vidjeti da one sve imaju neke navike koje ti nemaš. Pokušavaju nas uvjeriti da je normalno raditi neke stvari koje i one rade, a koje većini nisu pristupačne. Umjesto da tražiš način kako ove stvari ugurati u svoj život, jednostavno nemoj. Nije normalno da radiš bilo koju od ovih stvari, bez obzira na to što ti TikTok ili bilo koja druga društvena mreža rekla.

1.Svaki dan novi outfit
Na društvenim mrežama influenceri jako rijetko nose isti outfit ili isti odjevni komad. Ako ga nekada i ponove, to je rijetko. Ne moraš uvijek imati novi outfit, čak ni za posebne prigode. Skroz je u redu čak i da dan za danom u tjednu nosiš istu odjevnu kombinaciju. Ne moraš svaki od 7 dana nositi nešto totalno drugačije. To je samo način da napuniš ormar s hrpom robe od koju većinu nećeš nositi.

2.Isprobavanje svakog proizvoda o kojem bruji Internet
Ne moraš kupiti svaki parfem, maskaru ili haljinu o kojima bruji Internet. Nije sve o čemu se priča baš stvar koja treba tebi. Osobe će na TikToku imati svaku stvar o kojoj se priča, ali to je influencerima i dio posla, isprobavati nove stvari. Ako već imaš maskaru, puder ili tenisice – ne moraš kupovati novo svaki put kada se o tome priča. Potroši to što imaš doma pa tek onda kupuj novo.

 

3.Skincare rutina od 10 koraka

Tko ima vremena svako jutro i/ili večer imati skincare rutinu od 10-15 koraka? Nitko! U redu je ako ni ti nemaš i ako nemaš punu policu u kupaoni različitih proizvoda, od seruma preko krema do gelova za umivanje. Dosta je da imaš samo par stvari, kao i da ti je rutina jednostavna. Ovako komplicirane rutine svaki dan mogu napraviti više štete nekada.

4.Kupovanje nove odjeće sa svakom novom kolekcijom u dućanima
Kad dođu nove kolekcije u popularne dućane, možeš vidjeti da krenu izletavati videi haulova u kojima influenceri uvijek nešto kupe. Dobar dio vremena pola toga, ako ne i sve, vrate, a nekada se radi i o suradnji pa zapravo to nisu niti platili. Ne trebaš svake sezone kupovati novu odjeću i imati ogromne narudžbe sa Sheina i sličnih stranica.

 

5.Redoviti odlasci u salon na manikuru/frizuru
Svako malo možeš vidjeti da netko radi makeover i da ide na nove nokte ili na neku drastičnu promjenu kod frizera. Skroz je okej i ako ćeš nokte nalakirati sama kod kuće ili ako ćeš kod frizera otići svakih par mjeseci samo skratiti vrhove. Ne trebaš mijenjati boju kose svaki tjedan niti imali super dugačke nokte napravljene u salonu. Takve stvari znaju biti itekako skupe. Iako se čini da ih svaka cura radi – ne radi.

6.Sobe koje izgledaju kao da su s Pinteresta
Čini se kao da sobe koje vidiš na društvenim mrežama uvijek izgledaju tako dobro i kao da su sišle s Pinteresta. Često rade i neke makeovere sobe i DIY projekte. Većina ipak nema takve sobe, već su potpuno obične i ne radi izmjene svakih mjesec dana. Čak i DIY projekti nisu jeftini. Okej je ako ti je soba „običnija“.

7.Redoviti odlasci u restorane/slastičarne/fensi kafiće

Ovo je trend koji si mogla zamijetiti i kod naših domaćih TikTokerica. Kupuju u fensi pekarama, slastičarnama i idu na kave u fensi kafiće. Skroz je okej nekada se počastiti s tako nečim – u tome nema ništa loše, ali nemoj misliti da i one uvijek kupuju peciva u onoj fensi pekari ili da ispijaju kavu isključivo na Cvjetnom. Ili da redovito idu na brunch. Počasti se nekada, dapače, ali nemoj niti misliti da tamo trebaš biti redoviti gost.

teen385.dnevnik.hr

(Visited 47 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments