Studij u Austriji

3 aug

Studiranje u EU je za mnoge studente iskustvo koje mijenja njihov život, otvarajući im vrata ka novim znanjima, mogućnostima i napretku u karijeri. Diplome stečene u EU su akreditovane i svjetski priznate, i one će vam otvoriti vrata u matičnoj ili bilo kojoj drugoj zemlji svijeta za dalji napredak i razvoj.

Studiranje u drugoj zemlji pružiće vam mogućnost da upoznate njihovo kulturno i historijsko naslijeđe i mentalitet ljudi u toj zemlji. Evropske metropole su dobro povezane sa drugim većim gradovima pa to čini da putovanje u druge okolne zemlje bude jeftnije i dostupnije međunarodnim studentima. Pored sticanja svjetski priznate diplome i kvalitetnog znanja, studiranje u inostranstvu će vam donijeti unikatno iskustvo i uspomene koje ćete pamtiti do kraja života.

Jedan od pozitivnih primjera na ovu temu je Adnan Selimović, 29-ogodisnji momak iz Živinica koji je zahvaljujući studijima svoju karijeru izgradio u Austriji, grad Beč.

“U Beč sam otišao sa 19 godina i upisao studij Arhitekture. Na prvoj godini sam usavršavao jezik što mi je otvorilo nove poslovne mogućnosti a danas obogatilo i moj CV. Za razliku od fakulteta u mojoj domovini fakulteti ovdje su fokusirani na praktično znanje, povezani su sa industrijom te nude praksu u kompanijama vezanim za odabranu oblast studiranja. Nakon godinu dana usavršio sam jezik i pronašao posao koji mi je ponudila kompanija u kojoj sam radio praksu. Studirao sam i finansirao studije. Uz dobru organizaciju sve sam mogao uskladiti, a vremena sam imao i za privatni život. Studiranjem u Beču upoznao sam nove kulture kao i ljude iz različitih dijelova svijeta. Studiranje u drugoj državi pomoglo mi je da napustim svoju zonu komfora i postanem samostalnija osoba, a snalazeći se u novim situacijama izgradio sam i svoje samopouzdanje. Nakon završene 4 godine studija u roku dobio sam diplomu. Uz pomoć te diplome vrata su mi otvorena za mnoge države a ja sam svoju sreću odlučio da nastavim graditi u Austriju, zemlji koja mi je dala šansu da istaknem svoje znanje i potencijal.

Autor članka: Halilović Nejra

(Visited 28 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments