Studentica psihologije otkrila kako uči: Nema „štrebanja“ napamet, a pomažu i bilješke

12 mar

Studij psihologije jedan je od najtraženijih fakultet unazad nekoliko godina među maturantima, odnosno budućim studentima. U Zagrebu, studij psihologije nudi se na dva fakulteta, Filozofskom fakultetu i na Hrvatskom katoličkom sveučilištu.

Jedna studentica psihologije na Hrvatskom katoličkom sveučilištu često snima TikTok videa na svojem profilu gdje govori o svojem studiranju, ali nerijetko dijeli i savjete svim budućim studentima. Tako je objavila video u kojem objašnjava svoj proces učenja za kolokvij, a kako govori, ona je onaj tip studenta koji će noć prije pisanja kolokvija „zagrijati stolicu“, piše Moj faks.

 

Tako si prvo unaprijed pripremi pisane bilješke na temelju dostupnih materijala koje onda podcrtava večer ili noć prije pisanja kolokvija i na taj način uči ono potrebno uz pozadinsku glazbu.

Osim toga, napominje kako je ona taj tip studenata i da joj je do sada tako išlo za rukom, što ne znači da svi mogu učiti po noćnom sistemu, pogotovo dan prije pisanja kolokvija ili ispita.

Nema učenja gradiva napamet

Uz to, ona napominje kako ona ne uči napamet gradivo koje joj je potrebno, već logičkim zaključcima i konceptualnim razmišljanjem „posloži“ gradivo u glavi i na kraju položi potrebne kolokvije!

Nadalje, u posljednjem je videu i otkrila neke detalje o Hrvatskom katoličkom sveučilištu, a to su je tražili njezini pratitelji između kojih se vjerojatno nalaze i maturanti, odnosno budući studenti.

 

Tako je napomenula da bez obzira na to što je HKS privatno sveučilište, njihovi studenti i dalje imaju sva prava kao i drugi – od stipendija, prava na studentski dom i subvencioniranu prehranu u studentskim restoranima.

Jedina je razlika što studenti plaćaju školarinu, a njezin iznos računa se prema rang listi koja pokazuje akademski uspjeh svakog studenta. Naravno, čim je uspjeh bolji, iznos školarine sve je manji.

S obzirom na veliku zainteresiranost maturanata za ovaj studij, videa ove studentice zasigurno im pomažu u odluci što će naposljetku upisati, a posebno ako razmišljaju o psihologiji.

-mreza-mira.net

(Visited 20 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments