Studentica podijelila genijalan način zapisivanja bilješki na predavanju

4 sep

Zapisivanje tokom predavanja može biti stresno, naročito ako profesora naročito ne interesuje da li će student stići da zapišu sve ono što on predaje. Pa ipak, tu je genijalna ideja zapisivanja beleški tako da svi sve “pohvataju“, pa čak i naznače delove koje nisu najbolje shvatili, dodaju komentare i svašta drugo.

Ideju je na društvenim mrežama opisala studentkinja Stephanie McKellop, a ona će pomoći svakom studentu da pohvata i zapiše što više. Ideja nije originalno njena, ali ju je prenela svima jer su njene kolege sa faksa to počele da praktikuju.

Naime, oni svi hvataju beleške u jedan Google zajednički dokument (Google Docs), a kako zapisuju, tako u beleškama različitim bojama označavaju mesta na kojima nešto nisu shvatili, misle da su pogrešno razumeli itd.

Ovo je odličan način vođenja beleški koji vam omogućava da vam druge kolege odmah pomognu svojim komentarom ili odgovorom na svaku vašu nedoumicu u vezi onoga šta ustvari treba pisati i šta je profesor time hteo reći.

Na kraju semestra, kada se polažu ispiti, svi studenti imaju jedan ogroman dokument iz kojeg mogu da uče, a u kojem su sva pitanja, ali i odgovori na ono što nije do kraja jasno. Na taj se način dodatnim iščitavanjem literature ili odlaskom na konsultacije kod profeosra ta mesta mogu dopuniti.

Ovakav način beleženja važnih lekcija s predavanja nije uopšte loš, već je vrlo koristan pa se pitamo, kako se toga neko ranije nije setio?

-studentskizivot.com

(Visited 250 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments