Studenti u KS će uskoro imati studentske kartice koje donose brojne pogodnosti

15 maj


Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo finansija KS i UniCredit banka d.d. potpisali su Sporazum o partnerstvu, s ciljem realizacije razvoja i održavanja projekta studentske platne kartice i programa lojalnosti za studente koji studiraju na univerzitetima u Kantonu Sarajevo.

S kantonalnim ministrima uime UniCredit banke sporazum su potpisali predsjednica Uprave Amina Mahmutović i član Uprave za maloprodaju Dragan Ćavar.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, prof.dr. Adna Mesihović je već ranije najavila ovaj projekt, te istakla da će Ministarstvo i u budućnosti raditi na razvoju programa za poboljšanje standarda mladih i studenata.

– Ponosna sam i sretna jer je projekt razvoja i održavanja studentske platne kartice i programa lojalnosti za studente koji studiraju na univerzitetima u Kantonu Sarajevo sada dobio i svoje prve okvire i već smo na korak do početka njegove realizacije, istakla je ministrica Mesihović.

Projekt uspostavljanja studentskih kartica za sve studente univerziteta u Kantonu Sarajevo ima izuzetnu važnost za studentsku zajednicu. On će studentima pružiti praktično rješenje za efikasno upravljanje njihovim finansijama, omogućavajući im da jednostavno primaju i troše novac.

Ministar finansija, dr. Afan Kalamujić je istakao da je ovaj projekt prepoznao kao projekt kojim se omogućava mladima da efikasnije upravljaju svojim finansijama.

– Drago mi je da kroz ovaj projekt pomažemo mladima da efikasnije upravljaju svojim finansijama, kao i zbog činjenice da je on na tragu podizanja znanja o finansijama, koje sam obećao prilikom preuzimanja mandata. Pored toga, ovo je projekt koji Kanton Sarajevo iz budžeta ne košta ništa i on predstavlja osnov na kojem će se širiti niz usluga za studente i mlade po uzoru na najveće univerzitetske centre svijeta, naglasio je ministar Kalamujić.

Pomoću studentske platne kartice svi studenti u Kantonu Sarajevo će ostvarivati mnogobrojne pogodnosti kroz program lojalnosti, a svi će dobiti i poklon dobrodošlice u vidu džeparca na računu.

 -Ovaj projekt ima za cilj i da doprinese unapređenju studentskog standarda i olakša pristup različitim uslugama i pogodnostima. Kao rezultat toga, studentska kartica može postati važan alat za podršku obrazovanju i studentima omogućiti da maksimalno iskoriste svoje vrijeme studiranja i nadopune svoj studentski život, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS, prenosi Depo.ba.

 

studomat.ba

(Visited 60 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments