Šta razvoj tehnologije i Interneta donosi u budućnosti

17 jul

Razvoj tehnologije i interneta uveliko su promijenili način na koji živimo i radimo. U budućnosti možemo očekivati još veće promjene i novitete zahvaljujući kojima će se otvoriti brojna radna mjesta. Ipak, robotika, autonomni automobili i slične tehnologije “ukrašće” ljudima neke poslove pa bi milioni mogli da ostanu bez posla.

Kako bi tehnologija mogla da promijeni način na koji radimo, sarađujemo i oslanjamo se na analizu podataka objasnili su iz Microsofta. Još prošle godine na YouTubeu objavili su videozapis u kojem su prikazali kako bi nadolazeće tehnologije mogle da promijene i unaprijede naša radna mjesta.

Zanimljivo je da u njihovom prikazu budućnosti nema previše mjesta za klasične računare i pametne telefone, već glavni alat postaju velike interaktivne ploče i tableti (koji su, naravno, puno atraktivniji i “sposobniji” u odnosu na današnje modele), odnosno narukvice koje, iako izgledaju kao “obične” narukvice, u sekundi mogu postati snažan komunikacijski i poslovni alat.

Interaktivne ploče s mnoštvom informacija, grafika i videozapisa s kojima se jednostavno upravlja nalaziće se svuda oko nas – biće “centar” učionica u kojima će učenici koristiti samo male tablete i više neće trebati da nose torbe s teškim knjigama, nalaziće se u kancelarijama i u svim prostorijama u kućama.

U kuhinji ćemo na njima čitati recepte i gledati kulinarske videozapise, dok će veliki video zidovi u sobama omogućiti realnije video razgovore u odnosu na video chatove na telefonima, tabletima i računarima. Više o Microsoftovoj viziji budućnosti pogledajte u priloženom videozapisu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=w-tFdreZB94

-ekako.info

(Visited 866 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments