Savjeti za pametno organiziranje prije putovanja!

13 maj

Još uvijek se niste naučili pametno spakirati i isplanirati putovanje?! Slijedite naše savjete

Za početak je važno odabrati idealnu putnu torbu. Ukoliko takvu još nemate, prilikom kupnje obavezno isprobajte ono što kupujete. Preporuka je da to bude kofer s četiri kotača koji je lagan i lako pokretljiv te ima dovoljno pretinaca kako biste mogli odvojiti odjeću od obuće i kozmetike. Ukoliko imate putnu torbu bez kotača,koju ćete na odredištu morati i neko vrijeme nositi, težina iste igra veliku ulogu. Kao i ono što ćete u svoju torbu spakirati.

Bilo da je riječ o ručnoj prtljazi bez kotača ili pak koferu koji možete vući ili gurati, provjerite vremensku prognozu kako biste mogli dobro isplanirati što će vam od odjeće i obuće trebati. Razmislite i o tome koje sve aktivnosti planirate provoditi na putovanju kako biste ponijeli adekvatnu odjeću i obuću. Vodite računa o tome da nosite odjeću koja se ne gužva, kako sve ono ispeglano ne biste trebali ponovno peglati kad stignete na odredište.

Idealno spakiran kofer ili torba trebao bi izgledati ovako: broj dana koji planirate provesti na putovanju (ako je to primjerice sedam dana) podijelite s dva i računajte da bi dobiveni broj trebao označavati broj majica, košulja i slično, dok bi se trećina broja dana koje ćete provesti na putovanju trebala odnositi na broj hlača, suknji, tajica, haljina… Na ovaj način ćete izbjeći pretjerivanje. Naravno, ukoliko na putu ostajete dulje od deset dana ili dva tjedna, nema potreba za nošenjem još više stvari, pod pretpostavkom da odjeću imate gdje oprati.

Također, dobro razmislite o tome da odjeću koju nosite možete lako kombinirati, kako jedan komad s drugim tako i s obućom, kako ne biste pretjerali i po pitanju cipela, tenisica, štikli… A da biste uštedjeli na prostoru, u cipele možete staviti čarape ili neke sitne stvari. Kad je o kozmetici riječ, bilo bi najbolje na put nositi mala tzv. putna pakiranja. Osim što se upravo takva mogu kupiti, postoje i setovi za putovanja koje svaki put možete iznova napuniti. Bitno da takve bočice i posudice za kreme označite nekakvom naljepnicom kako biste znali što se u kojoj od njih nalazi.

A da ne zaboravite ponijeti nešto bitno, poput punjača za mobitel ili neki drugi gadget ako ih već nosite na putovanje, omiljenu knjigu, sunčane naočale ili pak bilo što od modnih dodataka, prije početka putovanja napravite popis koji nakon što sve spakirate još jednom dobro provjerite.

Ukoliko putujete u inozemstvo, dosta ranije provjerite imate li važeće osobne isprave, a ako je riječ o mjestu na koje prvi put odlazite, svakako ‘proguglajte’ sve o tome što biste tamo mogli očekivati i što bi valjalo posjetiti i raditi. No ni u tome nemojte pretjerivati, jer u svega nekoliko dana ne morate a niti možete obići sve znamenitosti ili popularna mjesta. Vjerujemo kako nikome nije u cilju na odmoru se umoriti. Stoga, spakirajte se pametno, opustite se i uživajte!

-sretna.story.hr

(Visited 43 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments