Savjeti za avionska putovanja u vrijeme korona virusa – avio let u vrijeme COVID-19

5 feb

Savjeti za avionska putovanja u vrijeme korona virusa – avio let u vrijeme COVID-19
Brojni putnici su se priviknuli na nove sigurnosne smjernice proteklog desetljeća, poput ograničenja tekućine od 100 ml u ručnoj prtljazi ili potrebe za skidanjem cipela na sigurnosnom pregledu, a sigurnosne mjere na putovanjima su postale dio svakodnevice. Tada je, međutim, došla pandemija – COVID 19, odnosno korona virus i sve je promijenio.

Mnogo je rečeno o novom normalnom, a u doglednoj budućnosti opet će doći do promijene u načinu putovanja, naročito avionom. Baš kao što smo se navikli putovati s probranim izborom toaletnih potrepština za avion, sada se moramo prilagoditi novim potrepštinama koje putnici moraju imati na putovanju u vrijeme korona virusa.

U nastavku donosimo neke preporuke i savjete koje pridonose pružanju učinkovitosti u avio prometu i osjećaja sigurnosti na putovanju.

Priprema torbe za let avionom

Torba ispod sjedala oduvijek je bila presudan dio svakog putovanja. Ona je obično sadržavala neophodne stvari koje su tijekom leta bile pristupačne u dobro organiziranoj torbi, iz koje se sve može lagano dohvatiti. Međutim, sada je uz mobitel ili prijenosno lagano računalo, dodatni punjač i omiljenu knjigu za duži let potrebno i nekoliko dodatnih predmeta.

U torbu dodajte sredstva za dezinfekciju ruku – naravno ispod 100 ml i svoju masku za usta, ali i spavanje odnosno spavanje. Iako su zrakoplovne tvrtke poduzele brojne korake kako bi se avioni očistili i dezinficirali, dodatnu razinu sigurnosti koju mogu poduzeti sami putnici su brisanje svojeg sjedala antiseptičkim maramicama, dezinfekcija pladnja za obrok i zaslona za zabavu. Kako bi bili sigurni nemojte zaboraviti ponijeti i više antibakterijskih maramica.

Avionom putujte učinkovito

Redovi u kojima se održava socijalna udaljenost između putnika, nova pravila prilikom postupaka ukrcaja te provjera temperature nudi potpuno novo i drukčije iskustvo zračne luke. I, unatoč manjem broju putnika, primjena novih sigurnosnih mjera znači susretanje s neočekivanim kašnjenjima.

Brojne zrakoplovne tvrtke u potpunosti ne odobravaju ručnu prtljagu kako bi ubrzale ukrcaj i iskrcaj te smanjile rizik prijenosa korona virusa.

Moglo bi se desiti kako će maska za spavanje ili za usta, dezinfekcijske maramice i tekuća sredstvo za dezinfekciju postati isključivo dozvoljena ručna prtljaga. U svakom slučaju, organizirano i ciljano pakiranje, uz prethodni upit avio kompaniji o dozvoljenim stvarima u ručnoj prtljazi, moglo bi vam pomoći i uštedjeti dosta vremena i glavobolja pri ukrcaju u avion.

Upotrijebite svoj mobilni uređaj

Ovaj kritični korak, zaštitit će i putnike i službenike s kojima ćete komunicirati. Kako biste sveli rukovanje dokumentima na najmanju moguću mjeru, preuzmite na svoj mobilni uređaj aplikaciju, ukrcajnu kartu i putni plan svoje zrakoplovne tvrtke. Većina zrakoplovnih tvrtki zapravo zahtijeva da se mobilni uređaji koriste za smanjenje procesa prijave.

Nadalje, aplikacije poput Mobile Passport čak i digitaliziraju carinski postupak kad uđete primjerice u SAD. Na kraju, ne zaboravite svoj punjač za mobitel ili laptop. Usluge koje otežavaju socijalno distanciranje zasad su uglavnom nedostupne.

Ponesite vlastite grickalice

Mnoge trgovine i restorani u zračnim lukama su i dalje su zatvoreni, a zrakoplovne tvrtke su promijenile svoje usluge na letu avionom. Unaprijed provjerite što nudi vaša zrakoplovna tvrtka – ako je hrana dostupna, postoji mogućnost kako će biti ograničena, čak i u višim klasama.

Ima smisla spakirati nekoliko grickalica u ručnu torbu koju kanite nositi sa sobom u zrakoplov, jer se stvari mogu promijeniti u zadnji čas. Uzmite i bocu vode za višekratnu upotrebu koju ćete napuniti prije nego što se ukrcate na svoj let.

-/wish.hr/

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments