Sarajevski studenti u Vijećnici izveli plesni performans po uzoru na seriju “La casa de Papel”

19 jan

Studenti pete godine Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu izveli su plesni performans po uzoru na poznatu seriju “La casa de Papel”.

U sklopu predmeta Ples i ritmička gimnastika pod vodstvom profesorice Lejle Šebić i saradnice Amile Hodžić studenti su snimili poseban plesni performans ispred Vijećnice u Sarajevu.

Profesorica Šebić je na svom Facebook profilu izrazila zadovoljstvo zbog učešća u ovom projektu te pohvalila mlade studente.”Još jedna sjajna generacija mladih, kreativnih, pametnih, studenata Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja. Zadovoljstvo mi je biti njihova profesorica i raditi s njima. Sigurna sam da će biti odlični pedagozi koji će djeci, svojim budućim učenicima, omogućiti sretno djetinjstvo i pravilan rast i razvoj. Bravo”, napisala je.

“Nova plesna koreografija je u pripremi. Poznata muzika, maske i crvene kapuljače koje nose poruku slobode, bunta i revolta mladih. Ples i ritmička gimnastika, kreativnost, mašta, stvaralaštvo, umjetnost”, navela je.

Ples na temu iz poznate tv serije “La casa de Papel” prikazan je na BHTV-u u ponedjeljak, 17. januara, u okviru emisije “INBOX”.

/klix.ba/

(Visited 193 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments