S.T.A.R. Challenge: U Banja Luci održano 11. takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu

15 mar

U prostorijama Univerziteta Aperion u Banja Luci, jučer 14.03.2024. godine održano je 11. takmičenje u preduzetništvu mladih (S.T.A.R. Challenge).

S.T.A.R. Challenge je takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce iz cijele BiH, kojeg se sjećate pod nazivom MUNJA BUSINESS CHALLENGE, održava se svake godine, počev od 2013. godine.

U programu je do sada učestvovalo 150 srednjih škola iz 75 grada sa blizu 2.300 učenika.

Kroz učešće na takmičenju S.T.A.R. Chellenge mladi srednjoškolci razvijaju svijest o preduzetništvu i biznisu, rade na razvijanju vještina rješavanja problema, timskog rada i kroz sve to unapređivanja vlastitohg samopouzdanja što je od ključne važnosti za snalaženje na tržištu rada.

Na takmičenju je učestovovalo 39 srednjoškolaca koji dolaze iz Banja Luke i okolnih gradova.

Učesnici su bili raspoređeni u 10 timova i zajedničkim snagama, uz podršku mentora su radili na rješavanju zadataka i kreiranju biznis ideje na temu koju su predstavili partneri (USAID BiH i Turizam u BiH).

Stručni žiri se sastojao od četiri osobe:

  1. Gordana Višekruna- Privredna komora Republike Srpske
  2. Aleksa Bojić- Turistička zajednica Good Host Banja Luka
  3. Mladen Šukalo- Turistička organizacija Banja Luka
  4. Bojan Dragišić- Play Team Agency

Tim koji je po mišljenju stručnog žirija najbolje ispunio zadatak i koji će imati priliku da učestvuju na državnom takmičenju STAR Challenge jeste tim 2, koji sačinjavaju sljedeći:

  • Isidora Trišić
  • Ajla Letić
  • Barbara Popović
  • David Seksen

Pobjednici na državnom takmičenju predstavljaju BiH na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana (uz učešće Crne Gore, Hrvatske i Srbije).

Ove godine takmičenje se sastoji od 5 regionalnih takmičenja: Sarajevo (15.02.), Tuzla (21.02.), Mostar (05.03.), Banja Luka (14.03.), Zenica (21.03.).

 

(Visited 219 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments