Runway AI – vodič kroz budućnost umjetnosti i dizajna

14 maj

AI pruža mnogo više nego što smo očekivali, čak i umjetnicima i umjetnicama, dizajnerima i dizajnericama pruža priliku da uz pomoć AI unaprijede svoj rad i postignu željene rezultate. U današnjem članku istražit ćemo sve prednosti i primjeneRunway AI.

Šta je Runway AI?

Runway AI je platforma koja kombinira strojno učenje s umjetnošću i dizajnom, s ciljem da dostupnost umjetne inteligencije učini dostupnom svima.

S više od 30 kreativnih alata pokretanih AI, RunwayAI omogućava korisnicima i korisnicama da lako generiraju tekst za videozapise i slike.

Runway AI je dizajniran da pomogne pojedincima iz različitih kreativnih područja, uključujući TikTok, YouTube, filmske umjetnike i umjetnice. Pruža im mogućnost da brzo unaprijede svoje snimke različitim efektima, filterima i slojevima.

Neke od Runway AI metoda uključuju:

  1. Postavljanje teksta u video

S Runway AI, imaš moć stvaranja videozapisa koristeći tekstualne upute na mnogo nevjerojatnih načina! Sve što trebaš je napisati jednostavan opis onoga što želiš i pustiti da radi svoju magiju.

Prije svega toga tvoj personalizirani video će biti spreman, bilo da se radi o zadivljujućem prirodnom prizoru, zabavnom animiranom klipu ili edukativnoj prezentaciji.

2. Postavljanje teksta u sliku

Runway AI također omogućava stvaranje jedinstvenih slika pomoću teksta. Može pretvoriti tvoje pisane opise u predivne slike.

3. Postavljanje slike u sliku

Runway AI također ima generator slika na bazi AI koji omogućuje da transformiraš postojeće slike u modificirane remek-djela s samo nekoliko riječi.

Ova značajka eliminira potrebu za složenim softverom ili tehničkim stručnim znanjem tako da možeš kreirati vizualno impresivne fotografije bez ikakvih poteškoća.

4. Animiranje slika

Proces između okvira od Runway AI-ja omogućuje generiranje glatkih prijelaza između slika kako bi stvorili tečne videoklipove. Odlično je za stvaranje videa iz statičkih slika ili dodavanje vizualnog interesa tvojim videoklipovima.

5. Uklanjanje pozadine pomoću Runway AI

Zeleni zaslon Runway AI-a je korisnički alat za uklanjanje ili zamjenu pozadina u videoklipovima. Koristi umjetnu inteligenciju za automatsko otkrivanje i uklanjanje pozadine zelene zaslona, ostavljajući prozirnu ili prilagođenu pozadinu po tvom izboru.

Kako Koristiti Runway AI?

Možeš se prijaviti za Runway AI i koristiti preko 30 AI Magic Tools za učitavanje tvojih slika, videozapisa ili tekstualnih uputa. Treniranje tvog modela s ključnim riječima ili uputama traje oko 30 minuta. Možeš prilagoditi svoj generirani sadržaj, preuzeti ga ili spremiti u svoje Runway resurse za buduću upotrebu.

Ako želiš da saznaš više o Runway AI pogledaj video u nastavku:

Primjena AI:

Uređivanje YouTube ili TikTok videoklipova

Značajno možeš smanjiti vrijeme ponavljajućih zadataka koristeći različite značajke koje nudi Runway AI, poput teksta u videozapis, transformacije videozapisa, usporenog snimanja, AI zelenog ekrana i više.

Osim toga, uklanjanje neželjenih objekata iz tvojih videoklipova je lakše omogućeno uz pomoć značajke Inpainting. Značajka Detekcije Scene omogućuje jednostavno razdvajanje videozapisa na manje dijelove, čineći uređivanje videoklipova na YouTubeu i TikToku lako.

  1. Uređivanje vaših postova na društvenim mrežama

Korištenjem značajki poput teksta u sliku, transformacije slike, proširenja slike, brisanja i zamjene objekata, uklanjanja pozadine i više, možeš minimizirati vrijeme potrebno za dosadne zadatke u stvaranju postova na društvenim mrežama.

2. Poboljšajte pristupačnost vaših videoklipova

Koristeći Runway AI, možeš generirati titlove za videozapise, eliminirati tišinu i poboljšati kvalitetu zvuka. Ove značajke značajno poboljšavaju pristupačnost videa, omogućavajući osobama s oštećenjem sluha da uživaju u sadržaju.

Kome je Runway AI namijenjen?

Namijenjen je svim korisnicima i korisnicama umjetnosti, dizajna, filmografije, muzike i pisanja. Čak iako nisi vješt ili vješta u programiranju Runway AI pruža ti mogućnost generiranja kreativnog sadržaja.

Imaš pristup mnogobrojnim kreativnim idejama i mogućnostima za kreiranje vizuala za marketinške kampanje na web stranicama i društvenim mrežama, generiranju inovativnih koncepata ili proizvodnji zanimljivih animacija ili pjesama.

Uz Runway AI imaš mogućnost pretvoriti svoju viziju u djelo s obzirom na to da je jednostavan za korištenje, ne zahtijeva puno tehničkog znanja te čini idealnu kombinaciju umjetne inteligencije s ljudskom kreativnošću.

ROLIFY

(Visited 10 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments