Proljetne radosti: savjeti za „wellbeing” uz pomoć pametnih tehnologija

21 apr

U nastavku pronađite tri zanimljive ideje kako naučiti uživati u trenutku u kojem se nalazimo, pritom koristeći zanimljive mogućnosti pametnih tehnologija.

Dolaskom proljeća i tijelo se budi iz dugog zimskog sna te potpuno napunjenih baterija spremno je uživati u svemu što priroda nudi. No, osim sunčanih dana, procvalog drveća i cvrkuta ptica, za studente je često proljeće glasnik kolokvija i sve bližih ljetnih ispitnih rokova. Stres, nažalost, zna nadvladati ljepotu razdoblja u kojem se nalazimo, pa je stoga vrlo bitno pronaći načine kako ostati prizemljeni. U nastavku pronađite tri zanimljive ideje kako naučiti uživati u trenutku u kojem se nalazimo, pritom koristeći zanimljive mogućnosti pametnih tehnologija.

Povezivanje s prirodom

Svi se možemo složiti kako je proljeće savršeno doba za mnogobrojne aktivnosti u prirodi. Temperature koje nisu previsoke niti preniske, povjetarac koji nježno hladi i predivan krajolik koji se ponovno vraća u život zaista nadahnjuje i unosi pozitivnu energiju u svakodnevicu. Stoga, bez obzira na to radilo se o planinarenju, pikniku u parku ili šetnji uz jezero, more ili rijeku, proljeće je izvrsno razdoblje da se povežemo s prirodom.

FOTO: Shutterstock

Personalizirana meditacija

Stres oko fakultetskih obveza zna nekada biti neizdrživ, stoga je bitnije nego ikad paziti na vlastito mentalno zdravlje. Meditacija je jedan od izvrsnih načina kako smiriti um i tijelo, a možeš ju provoditi kako god smatraš da je najbolje za tebe. Bez obzira na to radiš li meditaciju u udobnosti vlastitog doma, osami prirode ili u grupnom okruženju, najbitnije je pravilno disati te opustiti tijelo i um. U svoju malu rutinu možeš uključiti umirujuću glazbu ili određene vježbe rastezanja.

Sreća je u malim stvarima

Sigurno ste već bezbroj puta čuli kako je sreća u malim stvarima, ali koliko god prakticirali mindfullnes, pokušavali se opustiti, vježbati i meditirati, na kraju dana, ljepota života je upravo u malim trenucima koje svakodnevno proživljavamo. Kolokviji i ispiti prije ili kasnije se polože, ali jedinstvenost trenutka ono je što je neponovljivo. Stoga, ako zaista želite naučiti biti prizemljeni, morate naučiti cijeniti male stvari i trenutke u danu.

FOTO: Shutterstock

Bez obzira na što se odlučili, proljeće je idealno vrijeme za započeti nove, zdravije navike, a upravo inspiraciju za njih možeš pronaći u prirodi. Uz pomoć pametnih tehnologija nadopuni svoju novu rutinu i zapamti da se i malim promjenama mogu postići veliki pomaci.

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments