Programi za izradu prezentacija koje možda niste znali

30 apr

Vjerovatno ste nekoliko puta koristili Power Point prilikom izrade prezentacija za fakultet,školu ili neku drugu priliku. Posebno u doba pandemije, budući da se većina stvari odvija online, na neki način većina ljudi je bila primorana koristiti prezentaciju kao pomoćno ili primarno sredstvo. No, sigurno vam se dešavalo da ne možete pronaći način za kreativnost zbog istih tema, istog dizajna unutar Power Pointa. U nastavku donosimo nekoliko besplatnih programa koji će biti korisni prilikom izrade prezentacije.

1.SLIDESCARNIVAL

Slidescarnival je super inovativan način izrade prezentacija, a pri tome je besplatno. Izrada same prezentacije ide veoma lako, pa ne morate biti neki veći stručnjak da bi shvatili princip rada ovog programa. Princip rada je skoro identičan kao Power Point. Naime, kada otvorite stranicu, ponude vam se razne vrste dizajna, te shodno temi koju obrađujete, izaberete određeni dizajn. Download- ujete kao Power Point dizajn i sve je spremno za izradu vaše nove prezentacije.

2.PREZI

Prezi se dosta razlikuje od prethodno navedenog programa. Ono što je potrebno, kada otvorite stranicu, jeste da se prijavite, to možete učiniti putem svog facebook naloga, google adrese ili unošenjem vaših podataka. Zatim idući korak je “Create a new Prezi” , nakon toga birate dizajn. Ono po čemu se razlikuje jeste sam izgled prezentacije, kao i širok spektar mogućnosti poput dodavanja Youtube videa, grafikona, raznih simbola i oblika. Kada završite uređivanje, sve što trebate pritisnuti jeste Save, zatim Present, te nakon toga Exit.

3.SLIDESGO

Slidesgo program se po svom principu rada koristi kao i Power Point.  Ponuda dizajna je veoma raznolika, te sam izgled prezentacije dobije skroz drugu i inovativnu notu. Možete izabrati već ponuđeni template na stranici a možete i pretražiti određeni dizajn koji želite. Kada izaberete svoj dizajn, sve što trebate uraditi jeste download kao Power Point.

 

Autorica članka: Ema Šećović

 

(Visited 1.455 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments