Prilikom zapošljavanja u jednom od preduzeća svaki potencijalni zaposlenik treba da prođe jednostavan test

4 jun

DIREKTOR je otkrio da prilikom zapošljavanja u svojoj tvrtki svakom potencijalnom zaposleniku neopazice podvali jednostavan test na temelju kojeg odlučuje hoće li dobiti posao.

Trent Inness, direktor tvrtke Xero Australia, tvrdi da neće zaposliti nikoga tko ne prođe njegov test sa šalicom kave.

Objasnio je da tijekom razgovora za posao zaposlenika u jednom trenu odvede u uredsku kuhinju gdje mu ponudi šalicu kave, čaja, soka ili vode, a zatim promatra hoće li osoba na kraju vratiti korištenu šalicu u kuhinju, prenosi Daily Mail.

“Vjerojatno sad odajem tajnu, ali kad dođete kod mene na intervju, odvest ću vas u kuhinju i nekako navesti da otamo odete s pićem u ruci. Kad obavimo intervju obratit ću pozornost hoćete li ponuditi da prljavu šalicu vratite u kuhinju”, ispričao je.
Otkrio je i iz kojeg razloga to čini.

“Možete imati razne vještine, znanje i iskustvo, ali na kraju se sve svodi na vaš stav. A stav koji ja želim se na kraju svodi na to da ste spremni počistiti za sobom. Smislio sam to kako bih znao da, bez obzira na to što radite u firmi, imate kulturu ponašanja. To je način da provjerim imate li pravi sklop u glavi i hoćete li se uklopiti kod nas. Zavirite li u naše kuhinje, vidjet ćete da su uvijek besprijekorno čiste”, rekao je i dodao da samo 10 posto potencijalnih zaposlenika ne ponudi da će odnijeti šalicu.

index.hr

(Visited 235 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments