Pridruži se Intergeneracijskom klubu čitalaca Sarajevo

13 dec

Uživaš u čitanju knjiga?

Volio/voljela bi da razmijeniš mišljenja o pročitanoj knjizi ili da čuješ kako su drugi doživjeli istu literaturu?

Pozivamo te da se pridružiš Intergeneracijskom klubu čitalaca Sarajevo!

Šta je to „Intergeneracijski klub čitalaca“ ?

Intergeneracijski klub čitalaca ideja je grupe ljudi različite starosne dobi, koji su vođeni ljubavlju prema knjizi i čitanju, odlučili osnovati prvi klub ovakvog karaktera u Sarajevu. Ideja je sa se na prethodno dogovoren izbor knjige za čitanje, članovi sastaju jednom mjesečno, i u jednoj opuštenoj i lijepoj atmosferi uz grickalice i čaj razgovaraju o pojedinostima knjige.
Bilo bi zanimljivo čuti kako su istu knjigu doživjele mlađe/starije generacije i na koliko načina možemo zapravo tumačiti jednu knjigu?
Ukoliko želiš da nam se pridružiš, popuni kratku prijavu u nastavku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHNivO5eR5bLTIZL_I2shqaiYMbQXGtVEDwR7ILorepTo5sQ/viewform

Rok za prijave je 16.12.2019.godine

Logističke informacije:

Sastanci kluba će se održavati jednom mjesečno u prostorijama Munja Inkubatora Društvenih Inovacija u večernjim terminima (od 19:00 do 21:00 sat). Svakog mjeseca ćemo zajedno birati knjigu koju ćemo čitati i koja će biti povod okupljanja i razgovora na sljedećem sastanku, opet mjesec dana kasnije. Za sve članove, bit će obezbijeđeno piće (voda, sok, čaj) i slatke/slane grickalice, te ugodna sala za sastanke. Uz saglasnost i mogućnost angažmana, na sastanke kluba će se povremeno pozivati i poznati BiH pisci, publicisti i kulturni radnici, te će se razgovarati o temama iz pročitanih knjiga uz njihovo prisustvo.

(Visited 797 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments