PREDSTAVLJAMO: Studio 59 i mlade dizajnerice brenda #Falitidaska

4 mar

Ručno rađene unikatne daske za posluživanje i druge dizajne s ljubavlju i posvećenošću kreira tim žena profesionalaca pod vodstvom Alme Selimović (MA umjetnosti) i Bilalović Amre (produkt dizajnerice ).

Svaka daska je jedinstvena, dopuštajući da drvo ispriča svoju priču i smola završi svoje rečenice. #Falitidaska brend namijenjen je ljudima koji cijene jedinstvene darove prirode i umjetnosti, obiteljima koje se vole okupljati i dijeliti hranu te umjetnicima koji uživaju vidjeti ljepotu i jarke boje daski za posluživanje.Pored daski izrađuju se različiti proizvodi po narudžbi.

KOMBINACIJA DRVO+ SMOLA

Čitav proces izrade je kompleksan i počinje prvo od dizajniranja. Svi proizvodi su izrađeni od drveta- orah, hrast, trešnja, maslina, abonos. Drvo se ručno obrađuje i u kalupima kombinuje sa tečnom epoksidnom smolom u različitim pigmentima. Nakon što se smola osuši slijedi šmirglanje i poliranje. Svaka od članica tima izražava svoj lični senzibilitet i samim tim daje osoben pečat prilikom nastanka proizvoda. Svi proizvodi se održavaju domaćim voskom i tako se produžava vijek proizvoda

PRILAGOĐENO I JEDINSTVENO

Svaki proizvod je umjetničko djelo. Njegova estetika leži u kombinaciji materijala, specifičnih detalja i umjetničke mašte prilagođene svakom kupcu. Svaki komad je personaliziran i stvoren s najviše truda i brige.

OČUVANJE OKOLIŠA
Falitidaska i studio 59 tim brine o očuvanju okoliša stoga su pokrenuli akciju ” Za svaku kupljenu dasku sadimo po jednu sadnicu”. Uspješno ostvaruju saradnju kako sa stranim tako i sa domaćim lokalnim kompanijama i objektima čije su mušterije njihovi zadovoljni kupci.

Studio 59 možete pronaći na adresi Skenderija 15. Daske i ostali proizvodi izloženi su u Kutcha concept store i Balkantina u Sarajevu i Elosso u Zenici.

 

/Fotografije: Studio 59 arhiva/

Autorica teksta: Javorovac Amina

 

 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments