Predstava „Prah“ gostuje u Sloveniji!

22 jun

Predstava ”Prah”, koprodukcijski projekat JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo i Altteatra, ljetno putovanje nastavlja u Sloveniji, gradu Kopru, gdje će gostovati na 29. Primorskom poletnom festivalu, koji se održava tokom juna i jula.

Postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcenat na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je režiser predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume.

Publika će sa sjajnim glumcima Gordanom Boban i Mirsadom Tukom, imati priliku proživljavati čitavu paletu emocija, iskrene tuge, ali i radosti i smijeha i tražiti odgovor na pitanje da li novac može riješiti sve naše probleme. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Predstava će biti odigrana u Teatro Capodistria Gledališču Kopar, u četvrtak, 23.juna, u 21 sat. Predstava”Prah” će ujedno biti i pravi reprezent bogate bh. teatarske produkcije u Republici Sloveniji, koja istinski pruža podršku već dugo BiH na njenom evropskom putu kako bi postala dio evropske porodice.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments