Poznati univerzitet omogućio studentima da otvore bolovanje

24 jan

Foto: EnvatoS ciljem očuvanja mentalnog zdravlja poznati univerzitet omogućio je studentima da odu na bolovanje.

Studenti američkog Yalea nedavnom su odlukom tog Sveučilišta u mogućnosti uzeti bolovanje. Odluka jedne od najjačih obrazovnih institucija na svijetu nije došla spontano nego nakon tužbi.

Veliko istraživanje pokazalo je izniman stres studenata. A u tužbi osim pojedinaca sudjelovala je i udruga nastala nakon samoubojstva studentice.

Yale dosad, smatraju, nije mentalno zdravlje prepoznavao kao važan dio zdravlja pa stoga ni dijagnozu potrebnu liječiti. Umjesto dosadašnja dva opravdana izostanka izmjenama studenti mogu uzeti četiri, da kažemo, bolovanja. Pri tome nakon povratka na studij nisu obvezni u prva dva roka odmah nadoknaditi propuštene ispite.

Također je ukinuta zabrana korištenja resursa sveučilišta, poput knjižnice, dok su odsutni zbog bolesti. Udruga koja zastupa studente upustila se u tužbu nakon samoubojstva studentice koja je online objavljivala svoju borbu i strahove zbog izostanka s fakulteta, prenosi Portalzdravlje.hr.

Dosad je pravilo i praksa, kako pišu američki mediji, bilo da se nakon dužeg izostanka studente praktički pritišće da odustanu od fakulteta.

studomat.ba

(Visited 11 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments