Poziv na predstavljanje nalaza istraživanja o stanju i potrebama mladih u općinama Kantona Sarajevo

18 okt

Želite znati stanje i potrebe mladih u općinama Kantona Sarajevo?

A šta ćemo sa kriminalom?

Dođite i saznajte više na predstavljanju rezultata istraživanja o potrebama mladih u Kantonu Sarajevo, s posebnim osvrtom na podatke u općinama.

Prezentacija rezultata će biti održana u četvrtak 19.10.2023. godine na Fakultetu političkih nauka sa početkom u 13:30h, a prije početka nam se možete pridružiti na ručku/snacku u 13:00h.

Poštujući iskazani interes mladih, želimo omogućiti prostor za razmjenu podataka i informacija, te diskusiju o načinima prevazilaženja izazova za društvo i mlade u Kantonu Sarajevo.

Bitna stavka koju želimo istaći jeste da ćete vi svojim glasovima diretno utjecati na kreiranje „Strategije za mlade u Kantonu Sarajevo“. Kako je strategija planirana za duži period, značili bi nam komentari i upute mladih ljudi koji će zapravo najviše osjetiti rezultate ove strategije u svojoj okolini.

Rezultate će predstaviti voditelj istraživanja, profesor Amer Osmić, s posebnim naglaskom na specifičnosti stanja i potreba mladih u općinama Kantona Sarajevo.

A kada je u pitanju kriminalitet među mladima – aktuelnosti u vezi sa ovom temom najbolje zna inspektor Hasan Begić iz Uprave policije Kantona Sarajevo i aktivni član radne grupe „Ljudska prava i sigurnost“, koji će dati svoj osvrt na predstavljene rezultate i predstaviti mjere kojese provode u Kantonu Sarajevo.

Obećavamo, biće interesantno!

Prijavite se putem google forme na LINKU.

Svi registrovani učesnici će dobiti agendu i više informacija putem e-maila.

Vidimo se!

(Visited 14 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments