Pokrenula biznis sa četiri godine: Njen brend se već prodaje u 1.500 prodavnica

17 mar

 

Dok većina 15-godišnjaka provodi vrijeme gledajući filmove, igrajući videoigrice ili slušajući muziku, Mikaila Ulmer iz Ostina u Teksasu fokusirana je na širenje svog poslovnog carstva.
Ona je izvršna direktorica firme “Me & the Bees Lemonade”, koju je pokrenula kada su joj bile samo četiri godine, nakon što ju je porodica ohrabrila da se prijavi na lokalno takmičenje mladih u biznisu.

Dok je razmišljala o tome kakav će posao pokrenuti, pčela ju je ubola dva puta. Prvo se uplašila, ali se ubrzo njen strah pretvorio u fasciniranost kada je saznala koliko su pčele važne za ekosistem, prenosi BiznisInfo.

Tada je odlučila da učini nešto što će pomoći da se spase pčele: počela je prodavati limunadu zaslađenu lokalnim medom i donirati jedan dio dobiti organizacijama koje se bore za spas pčela.

Željela je da bude svoj šef

Njen posebni recept za limunadu došao je od njene prabake Helen.

– Bilo mi je veoma važno da budem sam svoj šef i da mogu da zarađujem ​​svoj novac. Shvatila sam koliko je zabavno sjediti iza štanda i voditi posao. Zato sam odlučila da nastavim dalje – kazala je ona za američki CNBC.

Mikaila je 2015. predstavila svoju limunadu u emisiji “Shark Tank” i dobila investiciju od 60.000 dolara od Dajmonda Džona.

Potom se etablirala kao uspešan primjer mlade preduzetnice, pa je nastupala na brojnim poslovnim događajima i čak je najavila bivšeg američkog predsjednika Baraka Obamu na Samitu Žena Sjedinjenih Država, prenosi Blic.

Želi da pomaže mladim preduzetnicima

Danas se “Me & the Bees” nalazi u više od 1.500 trgovina širom zemlje, uključujući gigante maloprodaje poput “Whole Foods”, “Wegmans” i “The Fresh Market”, zajedno sa sve većim brojem restorana, prikolica za hranu i kompanija za dostavu prirodne hrane.
Ove godine Mikaila planira da objavi dva nova partnerstva s maloprodajnim kompanijama. Brend “Me & the Bees” proširila je i linijom proizvoda balzama za usne napravljenih od pčelinjeg voska.

 

Mikaila sada želi da pomaže i drugim mladim preduzetnicima, naročito onim iz manjinskih zajednica.

– Jedan od najtežih stvari za rast biznisa jeste pronaći finansije. Želim taj put da učinim lakšim za kompanije kojima upravljaju pripadnici manjina koji imaju velike ideje – kazala je ona.

Savet: Sanjajte kao dete

Ona misli da je za moderne kompanije ključno da imaju pozitivnu društvenu ulogu.

– Nove generacije će radije kupovati od kompanija koje čine dobro ovom svijetu. To nije samo kompanija, to je društveni pokret – naglašava Mikaila.

Mlada preduzetnica ima savjet za sve one koji namjeravaju da pokrenu vlastiti biznis, bez obzira na njihove godine, a on glasi:

– Sanjajte kao dijete. Djeca nemaju straha. Učiniće sve što treba da ostvare svoje snove.

 

/srpskainfo.com/

(Visited 55 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments