Platforme za besplatne online kurseve

5 apr

Znanje je moć, a do dijela te moći možete doći besplatno. Uopće vas ne zafrkavamo. Jeste li svjesni koliko toga možete doznati, naučiti i savladati putem online-tečajeva? Brzi stil života te potreba za usavršavanjem i napredovanjem potiču nas na učestalo i produktivno stjecanje novih znanja i vještina, a  online-tečajevi jedan su od najlakših, najbržih, a često i najjeftinijih načina za postizanje tog cilja.

Bilo da želite više doznati o temi koja vas fascinira ili se, pak, želite samoinicijativno dodatno usavršiti, bespuća interneta nude bogati izbor online tečajeva uz koje, po završetku, dobivate certifikat koji vam može itekako olakšati ostvarivanje osobnih i profesionalnih snova.

U nastavku vam donosimo šaroliki izbor tečajeva koji su nam ‘zapeli za oko’, a dobra vijest je da na njih nećete morati izdvojiti apsolutno ništa osim dobre volje i malo slobodnog vremena.

Digitalna garaža, u korak s digitalnim poslovanjem

Online platforma Digitalna garaža nastala je u suradnji s Googleom, a u posljednje dvije godine putem njenih programa educiralo se više od dva milijuna ljudi. Cilj Digitalne garaže jest omogućiti polaznicima da brzo, efikasno i potpuno besplatno steknu sva potrebna znanja za funkcioniranje u digitalno-poslovnom dobu.

Platforma vam tako nudi online tečajeve:

– Osnove digitalnog marketinga
– Pokretanje online poslovanja
– Promoviranje tvrtke putem online oglašavanja
– Stjecanje uvida u korisničke potrebe i online ponašanje
– Kako izgraditi samopouzdanje pomoću samopromocije
– Uvod u digitalnu ravnotežu

Osim navedenih, na Digitalnoj garaži pronaći ćete brojne druge tečajeve, a na vama je da se odlučite što vas najviše zanima, ali i što će vam posebno koristiti.

Digitalna garaža idealan je kanal za potencijalno daljnje obrazovanje i edukaciju o alatima digitalnog doba. Polaznicima se omogućava lakše snalaženje u internetskoj poslovnoj praksi, napredanje i konstantno produktivno djelovanje na svojim kompetencijama.

Tečajeve i radionice Digitalne garaže izradili su Googleovi treneri, a sadržajno se sastoji od praktičnih vježbi i primjera iz stvarnog života. Po završetku tečaja, na mail adresu stići će vam i Googleov certifikat kojeg možete priložiti svojem životopisu ili LinkedIn profilu te si povećati šansu za novim uzbudljivim zaposlenjem.

Oxford Home Study Center, mjesto za životne trenere, planere vjenčanja i modne dizajnere

Još jedna strana platforma, Oxford Home Study Center, među popularnijim je britanskim centrima za online edukaciju. Kako sami za sebe kažu, jedan od glavnih razloga uspjeha OHSC-a je njegova jedinstvena individualna, prijateljska i podržavajuća usluga.

Na stranici Oxford Home Study centra tako, uz klasične programe za Digitalni marketing, Odnose s javnošću, Menadžment i Nutricionizam, možete steći i certifikate za zanimljiva zanimanja koja su u posljednje vrijeme sve traženija:

– planeri vjenčanja
– životni treneri ili popularno zvani Life Coachevi
-.event menadžeri
– dizajneri interijera
– modni dizajneri

Završetak Online tečajeva Oxford Home Study centra podrazumijeva dodjelu certifikata ili diplome koji vam zasigurno mogu  poslužiti u osobnom i poslovnom razvoju.

Alison, sve od IT-a do Lifestylea

Alison je jedna od najvećih svjetskih platformi za besplatnu edukaciju i osposobljavanje vještina. Riječ je o zajednici koja omogućava bilo kome, da bilo kada ili u bilo kojem dijelu svijeta besplatno stječe željeno znanje. Društvo iz Alison grupe za sebe kaže da su oni katalizator pozitivnih društvenih promjena, stvaranja mogućnosti, prosperiteta i jednakosti za svakoga.

Iako zvuči kao da je nazvan po ženi, ime ovog portala je ustvari kratica za „napredan interaktivni online sistem učenja“. Alison nudi čak 800 različitih tečajeva, a većinu korisnika čine ljudi izvan SAD-a, zbog čega je dio njihova sadržaja dostupan i na desetak jezika (nažalost, ipak ne na hrvatskom).

Platforma Alison nudi i veliki izbor tema pa ćete tako u njihovom pregledniku naići na online tečajeve iz IT-a,  priridnih i društvenih znanosti, stranih jezika, zdravlja, poslovanja, marketinga i, nama osobno najdražeg, lifestylea.

Jednom kada se odlučite za osnovni smjer u kojem se želite razvijati, Alison će vam ponuditi veliki izbor online tečajeva, pa se tako u rubrici Lifestyle možete dodatno educirati na polju hrane i pića, umjetnosti, glazbe, književnosti i fotografije.

Također, možete se opredijeliti želite li polagati tečaj s kojim ćete dobiti certifikat ili pak diplomu, a platforma Alison nudi i kombinaciju tečajeva (Learning Paths) putem koje možete produbiti vještine koje imate nekim novim i naoko nepovezanim znanjima.

Uz navedene platforme, predlažemo da posjetite još neke.

Pa tako, ako ste kreativac, svakako istražite ponudu Skillshare stranice koja nudi stotine besplatnih edukacija iz područja dizajna, filma, fotografije i ilustracije.

A ako vas zanima web dizajn, ili bi vam dobro došlo poznavanje rada s JavaScriptom, pretražite tečajeve platforme Codecademy.

Za one željne znanja novih stranih jezika, svakako predlažemo platformu Lingvist koja podučava na osnovi toga koliko se često neke riječi i rečenice svakodnevno koriste u jeziku koji želite naučiti.

Vrijeme u kojem živimo donosi mnogo pozitivnih i negativnih promjena, no jedno je sigurno. – Jedna od najvećih prednosti današnjice svakako je lakoća i količina znanja koje nam se nudi i koju možemo koristiti za svoj boljitak, stoga ne gubite vrijeme, već krenite s prijavljivanjem na tečajeve zbog kojih će vaše kompetencije i vještine dobiti sasvim novu formu.

/slobodnadalmacija.hr/

(Visited 859 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments