Otvoren muzej za selfije u Beogradu

20 jan

 

Za sve ljubitelje selfija, dobrih fotografija i društvenih mreža u Beogradu je nedavno otvoren prvi Muzej selfija.

Sada svi oni koji uživaju u društvenim mrežama, a prije svega Instagramu i fotografisanju, na Novom Beogradu će moći da stvore svoja moderna umjetnička djela.

– Ovakvih muzeja ima svega dvadeset u svijetu, a beogradski je prvi u ovom dijelu Evrope – ispričala je Jelena Obrenović Damnjanović, autorica beogradske postavke.

Prvi selfi muzej nastao na Filipinima, ali je taj koncept postao hit tek 2018. godine kada je isti otvoren i u Njujorku (New York). U beogradskom Muzeju selfijea nalaze se neke instalacije koje su slične onima iz drugih svjetskih muzeja.

Kao i kod drugih postavki ovog tipa, prostor je sačinjen od niza soba uređenih da budu vizualno privlačne, šarene i dobro osvetljene, te da služe kao set za snimanje atraktivnih fotografija. Ulaz se naplaćuje po satu pa tako za 20 minuta plaćate 5 KM, a za 60 minuta 8,33 KM.

Posjetioci u Beogradu mogu da idu od sobe do sobe i slikaju se između ostalog u oblacima, u zatvorskoj ćeliji, sa repom sirene, velikom bazenu punom ružičastih kuglica, bijeloj kadi sa zlatnim lopticama i sobi sa šarenim sladoledom. Sve što posjetiocima treba su ulaznica, mobilni telefon ili fotoaparat.

(Visited 287 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments