Otvaranje pete Tech hosted by LANACO konferencije

12 okt

Tech Hosted by LANACO konferencija jedinstven je spoj između stručnjaka iz IT svijeta i njihovih klijenata. Ovo je jedinstvena prilika da uživo razmjene iskustva na panel diskusijama, okruglim stolovima i prezentacijama. Tech Hosted by LANACO, most između struke i zadovoljstva.

TRANSFORM TOMORROW je slogan pete po redu „Tech Hosted by LANACO“ konferencije koja će okupiti vodeće IT profesionalce, vlasnike preduzeća, tehnološke stručnjake koji donose i predstavljaju savremene IT trendove i najbolje poslovne strategije koje pomažu organizacijama da ubrzaju i osnaže svoj put digitalnog poslovanja.

Peta po redu najveća multivendorska konferencija Tech Hosted by LANACO počinje u ponedjeljak, 14.10.2019. godine i trajaće sve do petka, 18.10.2019. godine.
Svečano otvaranje konferencije je u ponedjeljak, 14.10.2018. godine sa početkom u 09:30 časova u LANACO Tehnološkom centru, na adresi Veljka Mlađenovića bb (Poslovna zona Incel), Banja Luka.

Posjetioci će za vrijeme trajanja konferencije slušati o aktuelnostima iz oblasti: Security, Big Data, IoT, Artificial Intelligence, Cloud, Data Infrastructure, Blockchain, Data Centerste brojnim drugim novitetima koje donose svjetski IT lideri i tehnološki stručnjaci kao što su: Microsoft, Cisco, Dell EMC, Oracle, Kaspersky, Fortinet, Lenovo i brojni drugi.

Prvi dan konferencije, 14.10.2019. godine posvećen je oblasti sigurnosti. Tokom ovog dana biće predstavljena poslovna i sigurnosna rješenja za bankarski, finansijski i revizorski sektor od strane tehnoloških stručnjaka iz ove oblasti, kao i kompanija Cisco, Kaspersky, Fortinet, Oracle, Veeam, Sophos.

U okviru drugog dana konferencije, 15.10.2019. godine govoriće se o Smart city rješenjima za opštine, gradove i velike korporacije. Fokus drugog dana konferencije su rješenja i postojeće strategije implementacije pametnih rješenja u svrhu održivosti i podizanja kvaliteta života u gradovima primjenom vještačke inteligencije i IoT-a. svoje novitete će tokom drugog dana konferencije predstaviti kompanije: Microsoft, Lenovo, Dell Emc, HP, IBM i Utimaco.

Treći dan konferencije, 16.10.2019. godine, biće predstavljena rješenja za mala i srednja preduzeća za osnaživanje poslovanja kroz uvođenje novih poslovnih modela i principa na bazi raspoloživih digitalnih alata. U nastavku dana govoriće se i o industrijskoj upotrebi Blockchaina.

Četvrti dan konferencije, 17.10.2019. godine, biće u znaku medija, te će se na ovom danu održati svečena ceremonija dodjele LANACO godišnjih nagrada na temu: Izazovi savremenog digitalnog doba.

Posljednji dan konferencije, 18.10.2019. godine je posvećen predstavnicima akademske zajednice i studentima, gdje će se uz prisustvo profesora, asistenata, IT ekperata i mladih inovatora iz Bosne i Hercegovine, govoriti o savremenim trendovima u vremenu digitalne transformacije.

Detaljnije o programu možete da pogledate na: www.techhosted.ba .

(Visited 75 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments