Održan Start-up Demo day u okviru programa BOLD Fellowship

17 jun

U ponedjeljak, 13.6 je održan Demo Day u okviru BOLD Fellowshipa za poduzetništvo u Historijskom Muzeju. Tijekom samog Demo Day-a, 12 mladih poduzetnika je predstavilo svoje start-up ideje te se razgovaralo o iskustvima i programu u Americi koji su pohađali tijekom aprila i maja. Poslovne ideje koje su predstavljene fokusiraju se na razne sektore koje koriste tehnologiju da bi riješili neki problem, od ed-tech industrije do ekološke održivosti.

Mladi poduzetnici, sa ciljem pokretanja njihovih kompanija u BiH, žele realizirati svoj poslovni model i viziju i na taj način doprinijeti ekonomiji, zapošljavanju drugih mladih ljudi, pokrenuti profitabilne i brzo rastuće kompanije.

BOLD Fellowship za poduzetništvo je program koji za cilj ima pružiti priliku mladim poduzetnicima iz BiH priliku za daljnjim usavršavanjem poslovnih vještina, unapređenjem poslovnih ideja, razvojem mreže mentora i drugih uspješnih poduzetnika. Network 20/20, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, je pokrenuo program 2019. godine sa ciljem rada sa mladim poduzetnicima u BiH.

U okviru programa, poduzetnici borave mjesec dana u New York City-iju i Buffalo-u dok sudjeluju na boot-campovima, sastancima sa osnivačima tehnoloških kompanija, investitorima i članovima dijaspore, te aktivnostima namijenjenim da pokažu sve elemente US poduzetničkog ekosistema. Program je dizajniran da omogući mladima iz BiH da steknu vještine da postanu budući lideri i uzori nadolazećim generacijama.

 

Network 20/20 je nevladina organizacija sa sjedištem u New York-u koja se fokusira na međunarodne odnose i ekonomski razvoj. Projekat fokusiran na Jugoistočnu Europu su pokrenuli 2015. godine te su od tada proveli komparativno istraživanje koje im je omogućilo direktan uvid u segmenete poduzetničkog ekosistema i potrebe/nedostatake mladih poduzetnika u BiH.

Na program se mogu prijaviti svi mladi u dobi između 18-25 godina koji žive u BiH te imaju poslovnu ideju sa tehnološkim rješenjem koja može unaprijediti ekosistem i lokalnu zajednicu u BiH.

Za više informacija o programu, posjetite oficijalnu stranicu.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments